Πειθαρχική δίωξη στον Χριστόφορο Ανδρίτσο αποφάσισε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση του Χριστόφορου Ανδρίτσου. Πειθαρχική δίωξη θα ασκηθεί κατά του Αντιπροέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Στυλίδας, Εντεταλμένου Συμβούλου και αμισθί Αντιδημάρχου, Χριστόφορου Ανδρίτσου, λόγω της ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα με τη σημαία της χούντας να εύχεται «χρόνια πολλά». Όπως αναφέρει η απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, η ανάρτησή του «αντίκειται […]

22 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση του Χριστόφορου Ανδρίτσου.

Πειθαρχική δίωξη θα ασκηθεί κατά του Αντιπροέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Στυλίδας, Εντεταλμένου Συμβούλου και αμισθί Αντιδημάρχου, Χριστόφορου Ανδρίτσου, λόγω της ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα με τη σημαία της χούντας να εύχεται «χρόνια πολλά».

Όπως αναφέρει η απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, η ανάρτησή του «αντίκειται στο άρθρο 5 παρ. 2 του ανωτέρω Κανονισμού, όπου προβλέπεται ως πειθαρχικό παράπτωμα: « Η αντίθεση προς τις ιδεολογικές αρχές ή τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνεται δημόσια…».

Με τη σειρά της και η Διοικούσα Επιτροπή Φθιώτιδας του κυβερνώντος κόμματος με ανακοίνωσή της καταδίκασε «τις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Χριστόφορος Ανδρίτσος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι απόψεις του είναι καταδικαστέες, κατακριτέες και τις θεωρούμε απαράδεκτες.

Η παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και θυμίζουμε σε μερικούς που έχουν “επιλεκτική μνήμη” ότι η παράταξη αυτή αποκατέστησε τη δημοκρατία στην χώρα μας το 1974.

Τους αγώνες μας για τη δημοκρατία δεν τους διαπραγματευόμαστε ούτε τους χαρίζουμε σε κανέναν».

Δημόσια καταδίκη και από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας, με την Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου να δηλώνει: «Η ανάρτηση του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Στυλίδας (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) σχετικά με την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου η οποία κατακρίθηκε και αποδοκιμάστηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι αυτονόητα καταδικαστέα από την παράταξή μας. Με βρίσκει απέναντι καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια που έχει σκοπό να εκφράσει αντιλήψεις που πλήττουν ευθέως την δημοκρατία την οποία υπηρετούμε και πιστεύουμε».

Έχουν προηγηθεί χρονικά οι καταδίκες από τον Γιάννη Αποστόλου, τη Βιργινία Στεργίου και τον ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Δείτε στο κάτωθι συνημμένο αρχείο την απόφαση άσκησης πειθαρχικής δίωξης:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024