Τράπεζα της Ελλάδος: Ύφεση 4% για το 2020 – Δυσμενέστερο σενάριο το 8%

Ελαφρώς αισιόδοξες φαίνεται να είναι οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020, μετά τα “μαύρα” σενάρια του ΔΝΤ για τουλάχιστον 10% ύφεση τη φετινή χρονιά. Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με […]

22 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Ελαφρώς αισιόδοξες φαίνεται να είναι οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020, μετά τα “μαύρα” σενάρια του ΔΝΤ για τουλάχιστον 10% ύφεση τη φετινή χρονιά.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με τα έως τώρα δεδομένα, καταλήγει σε εκτίμηση για 4% ύφεση. Όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας, το βασικό σενάριο στηρίζεται στην παραδοχή ότι η καραντίνα στη χώρα θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώνεται με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί επικείμενων μέτρων χαλάρωσης της καραντίνας.

«Τα σενάρια για ύφεση 10% είναι ακραία, προφανώς στηρίζονται σε παραδοχή για καραντίνα άνω των τριών μηνών» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, συμπληρώνοντας, ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εκπονήσει ακραίο σενάριο, με βάση το οποίο η ύφεση θα φτάσει στο 8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024