Κανονικά και με ραντεβού λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια στη Φθιώτιδα

0

Kανονικά λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια στη Φθιώτιδα, εξυπηρετώντας επείγοντα αλλά και τακτικά περιστατικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου του Νομού.

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, η εξυπηρέτηση των ασθενών πραγματοποιείται αυστηρά κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, με ρυθμό ένας ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια. Σε ότι αφορά στους γιατρούς, οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ειδικές εξετάσεις (πχ ενδοσκοπήσεις), αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια ανά ώρα.

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας συνοδός. Στα παιδιατρικά περιστατικά συνίσταται επίσης να παρίσταται μόνο ένας γονέας. Σε ιατρεία που εξετάζουν τόσο ηλικιωμένους όσο και παιδιά (π.χ. ΩΡΛ, Οφθαλμολογικά κλπ.) συνίσταται ο προγραμματισμός των ραντεβού των ηλικιωμένων να γίνεται σε διαφορετικές ώρες από αυτά των παιδιών.

Η εξέταση θα πραγματοποιείται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι τα τακτικά ιατρεία του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους.

Ο ΙΣΦ καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τους νέους κανόνες λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και ιδιαίτερα την τήρηση των ραντεβού, προστατεύοντας έτσι την υγεία τόσο την δική τους και των οικείων τους, όσο και του προσωπικού των ιατρείων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση