Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία – 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα το απόγευμα. Ειδικότερα η υπουργός ανακοίνωσε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου ενώ από 17 Μαΐου θα διεξάγονται λειτουργίες με πιστούς στις εκκλησίες. Η υπουργός ανέλυσε το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, τονίζοντας πως η χρήση της μάσκας θα […]

29 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα το απόγευμα.

Ειδικότερα η υπουργός ανακοίνωσε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου ενώ από 17 Μαΐου θα διεξάγονται λειτουργίες με πιστούς στις εκκλησίες.

Η υπουργός ανέλυσε το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, τονίζοντας πως η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική μέσα στην τάξη, στην οποία θα βρίσκονται λιγότεροι μαθητές. Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, τόνισε η υπουργός κι εξήγησε πώς θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μία μέρα μετά για τα ΕΠΑΛ.

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις, ενώ προβλέπεται και η επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής τους. Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις:

  • Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
  • Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.
  • Προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου.
  • Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

  • Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.
  • Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024