Απαγορευμένη λέξη ο «κορωνοϊός» στο Τουρκμενιστάν!

Τον λόγο που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου επιβεβαιώνει το Τουρκμενιστάν. Όπως αναφέρει το «Associated Press», η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) κατήγγειλε την Τρίτη ότι το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Τουρκμενιστάν απαγόρευσε στα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωνοϊός». Η RSF επισήμανε ότι η λέξη […]

1 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Τον λόγο που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου επιβεβαιώνει το Τουρκμενιστάν.

Όπως αναφέρει το «Associated Press», η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) κατήγγειλε την Τρίτη ότι το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Τουρκμενιστάν απαγόρευσε στα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωνοϊός».

Η RSF επισήμανε ότι η λέξη έχει αφαιρεθεί επίσης από ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους εργασίας. Η οργάνωση, που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που φορούν μάσκες ή μιλούν για τον κορωνοϊό είναι πιθανό να συλληφθούν από την αστυνομία ανά πάσα στιγμή.

Η ασιατική χώρα δεν έχει αναφέρει καμία περίπτωση του νέου κορωνοϊού, τη στιγμή που το γειτονικό Ιράν έχει αναφέρει περισσότερες από 44.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024