Αύξηση της κίνησης στη Στερεά – Αυστηροποίηση των ελέγχων

Προετοιμασμένη να δεχθεί αυξημένη κίνηση τα επόμενα εικοσιτετράωρα από το αστικό κέντρο της Αθήνας φαίνεται να είναι η Στερεά Ελλάδα. Ήδη παρατηρείται από εχθές ένα κλίμα πίεσης, προκειμένου να διέλθουνπρος τη βόρεια Ελλάδα ή να εγκατασταθούν στη Στερεά, άνθρωποι από τον ευρύτερο αστικό ιστό της Αττικής. Υπενθυμίζεται, ότι ενόψει του Πάσχα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλά […]

2 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Προετοιμασμένη να δεχθεί αυξημένη κίνηση τα επόμενα εικοσιτετράωρα από το αστικό κέντρο της Αθήνας φαίνεται να είναι η Στερεά Ελλάδα.

Ήδη παρατηρείται από εχθές ένα κλίμα πίεσης, προκειμένου να διέλθουνπρος τη βόρεια Ελλάδα ή να εγκατασταθούν στη Στερεά, άνθρωποι από τον ευρύτερο αστικό ιστό της Αττικής.

Υπενθυμίζεται, ότι ενόψει του Πάσχα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλά σενάρια, προκειμένου να εμποδίσει μια μαζική έξοδο εκδρομέων στα χωριά τους. Συγκεκριμένα το επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να στήσει μπλόκα στα διόδια και σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, όπου θα ζητείται από τους οδηγούς το εκκαθαριστικό της εφορίας, το οποίο αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση σε πόλεις της Στερεάς, οδηγεί την περιφέρεια στην λήψη πρόσθετων μέτρων.

«Στη Χαλκίδα θα αυστηροποιηθεί πολύ ο έλεγχος στις δύο εισόδους που έχει, στις δύο γέφυρες. Το ίδιο θα συμβεί και στην είσοδο του Παρνασσού», δήλωσε μιλώντας στα «Στερεά Νέα» ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας. Αυτό που διαπιστώνεται από την περιφέρεια Στερεάς είναι ότι έχει αρχίσει μία πίεση από πολίτες της Αθήνας που προσπαθούν να περάσουν στη Στερεά.

Μόνο εχθές οι παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έφτασαν τις 1.916 ενώ από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 15.111 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024