ENTER: MΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ 120 ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ; ΠΟΣΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ; ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ENTER. To πρότζεκτ ΕΝΤΕR δεν είναι ένα ακόμη ημερολόγιο καραντίνας, αλλά μια σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργούνται […]

26 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ; ΠΟΣΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ; ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ENTER.

To πρότζεκτ ΕΝΤΕR δεν είναι ένα ακόμη ημερολόγιο καραντίνας, αλλά μια σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργούνται μέσα στις συνθήκες του «εδώ και τώρα», για να το υπερβούν και να μας ενώσουν, μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες μας.

Η ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση και το Onassis USA αναθέτουν σε καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να ετοιμάσουν νέα έργα σε 120 ώρες, με τη σκέψη πως πρέπει να συμπεριλάβουμε και να κατανοήσουμε το παρόν, να διδαχτούμε από αυτό, να το αφηγηθούμε και να το ξορκίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα μια ψηφιακή χρονοκάψουλα που θα διατηρήσει τη μνήμη αυτής της εποχής για τις μελλοντικές γενιές.

Σπίτια, διαμερίσματα, κήποι, ταράτσες και μπαλκόνια σε Αμερική και Ευρώπη γίνονται οι νέες site-specific σκηνές μας. Παιδιά, σύζυγοι, συγκάτοικοι, ακόμα και κατοικίδια επιστρατεύονται, μαζί με την οικοσκευή, ως χαρακτήρες και σκηνικά αντικείμενα, με το laptop του καλλιτέχνη να ανάγεται σε δημιουργική υπερδύναμη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕR

600 Highwaymen, Maria Antelman, Kimberly Bartosik, Annie Dorsen, Kathryn Hamilton (SisterSylvester), Emily Johnson, Risa Puno, Radiohole, Isabella Rossellini & Paul Magid, Akira Takayama, Στέφανος Τσιβόπουλος, Ηλίας Αδάμ, Ziad Antar, Σίμος Κακάλας, Εύη Καλογηροπούλου, Kareem Kalokoh – ATH Kids, RootlessRoot, Βασίλης Κεκάτος, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου, Κωστής Σταφυλάκης & Theo Triantafyllidis & Αλέξης Φιδετζής, Ευθύμης Φιλίππου, Αντώνης Φωνιαδάκης, Daniel Wetzel

“ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΦΟΡΜΕΣ”. VALLEJO GANTNER, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ONASSIS USA

Από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, από την ΑΘΗΝΑ μέχρι το Βερολίνο, από τα Βαρδούσια Όρη έως τη Βηρυτό, από τα Καραντινάτα της Κεφαλονιάς έως το Λονδίνο, καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο μας υποδέχονται σπίτι τους. Ο καθένας μόνος του, αλλά τελικά όλοι μαζί, δημιουργούν μια σειρά έργων που διακτινίζονται από το δικό τους στο δικό μας σαλόνι, αποδεικνύοντας πως η τέχνη δεν γνωρίζει αποστάσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024