Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προκείμενου να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Όπως επισήμανε ο κ. Σπανός σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του έργο 15,3 εκατ. ευρώ για την οριστική προστασία του δρόμου, που καταστράφηκε, βρίσκεται σε φάση […]

10 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προκείμενου να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Όπως επισήμανε ο κ. Σπανός σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του έργο 15,3 εκατ. ευρώ για την οριστική προστασία του δρόμου, που καταστράφηκε, βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση του κύριου Σπανού: 

Βρεθήκαμε στην παραλία Οξυλίθου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι εργασίες που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα (πατάρια) λειτούργησαν αποτελεσματικά. Όμως η μεγάλη βροχόπτωση, με τη συσσώρευση και των χειμερινών βροχοπτώσεων, προκάλεσαν μια πολύ μεγάλη υποχώρηση πρανούς, σε σημείο που δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα στο παρελθόν.

Άμεσα ενεργούμε:
– στην εκτροπή της κυκλοφορίας προς Κύμη μέσω της ορεινής πρόσβασης
– στην ταχεία απομάκρυνση του χωμάτινου όγκου
– στην λήψη προσωρινών μέτρων προστασίας στο σημείο της κατάπτωσης, ώστε να αποδοθεί το τμήμα σε ασφαλή κυκλοφορία το ταχύτερο δυνατό.

Ταυτόχρονα «τρέχει» η διαδικασία δημοπράτησης του μεγάλου ενταγμένου έργου 15,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την οριστική προστασία του δρόμου.

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στους δρόμους της Εύβοιας. Δεν είναι στιγμή να αναφερθούμε, ούτε στην παλαιότητα του οδικού δικτύου, ούτε στις κακοτεχνίες των έργων μιας άλλης εποχής και νοοτροπίας. Ευθύνη μας είναι να κοιτάζουμε μπροστά και να δουλεύουμε κάθε μέρα για ένα πιο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

 

https://www.facebook.com/fspanos/posts/2675829799192343

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024