Ιδρυση Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Εύβοια

Με επιστολή του ο Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ κ Σπύρος Πνευματικός προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, κ.κ Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη, αναφέρθηκε στην ίδρυση Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Εύβοια. Ακολουθει η εν λόγω επιστολή:​  Αξιότιμοι κ.Yπουργοί,  Επανέρχομαι στο ζήτημα της δημιουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στις δύο απομονωμένες περιοχές της Εύβοιας, στους δήμους Καρύστου και Ιστιαίας Αιδηψού, […]

14 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Με επιστολή του ο Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ κ Σπύρος Πνευματικός προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, κ.κ Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη, αναφέρθηκε στην ίδρυση Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Εύβοια. Ακολουθει η εν λόγω επιστολή:

 Αξιότιμοι κ.Yπουργοί, 

Επανέρχομαι στο ζήτημα της δημιουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στις δύο απομονωμένες περιοχές της Εύβοιας, στους δήμους Καρύστου και Ιστιαίας Αιδηψού, θέμα το οποίο επανειλημμένως σας έχω θέσει στο παρελθόν. 

Όπως γνωρίζετε, οι νεφροπαθείς πολίτες στις περιοχές αυτές υποβάλλονται σε τεράστια ταλαιπωρία καθημερινά, λόγω του κακού οδικού δικτύου, κατά τη μετακίνησή τους 3 φορές την εβδομάδα σε άλλες πόλεις για να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία τους. 

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορωνοϊού, πρέπει παράλληλα να προχωρούν κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και αφορούν στη βελτίωση της περίθαλψης για τους χρονίως πάσχοντες. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού επιβαρύνει ακόμα πιο έντονα την κατάσταση της υγείας ευπαθών ομάδων όπως αυτή των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών και κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης των δύο Μονάδων. 

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες και την όσο το δυνατόν πιο άμεση ανταπόκρισή σας για να διορθωθεί αυτή η αδικία, να αποκατασταθεί επιτέλους ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ασθενείς αυτούς και να διασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής πρόσβασή τους στην απαραίτητη θεραπεία.

 Είμαι στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε για να συζητήσουμε το θέμα και να βρούμε λύσεις. 

Με εκτίμηση,

 Σπύρος Πνευματικός

Βουλευτής ΝΔ Ευβοίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024