Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 150 κρούσματα του ιού στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι βρίσκονται από το πρωί ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ υποδοχής αιτούτων ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης,  και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 άτομα από τη δομή προσφύγων βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ είχε γίνει γνωστό το πρωί ότι υπήρχαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σημειώνεται ότι […]

21 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι βρίσκονται από το πρωί ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ υποδοχής αιτούτων ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης,  και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 άτομα από τη δομή προσφύγων βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ είχε γίνει γνωστό το πρωί ότι υπήρχαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σημειώνεται ότι χθές εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το anagnostis.gr, στα θετικά κρούσματα κορωνοϊού περιλαμβάνονται και δύο εργαζόμενοι στη δομή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών των εργαζομένων.

Στο δημαρχείο Ερμιονίδας βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ συνέστησε ψυχραιμία. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Είμαστε εδώ και ότι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η δομή έχει τεθεί σε αποκλεισμό.

“Είναι και οι 150 ασυμπτωματικοί”, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024