Λήφθηκαν τα δείγματα από τους συναδέλφους της 37χρονης στην Αταλάντη

Το πρώτο θετικό, επιβεβαιωμένο κρούσμα στον κορωνοϊό COVID-19 έκανε γνωστό ο δήμος Λοκρών με ανακοίνωσή του νωρίτερα. Πρόκειται για 37χρονη κάτοικο Αταλάντης που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πήρε άδεια από τη δουλειά της την Τετάρτη 11 Μαρτίου, όταν και ήρθε σε επαφή με άτομα από την Αθήνα. Στις 20 Μαρτίου η ίδια, αφού επέστρεψε, παραπονέθηκε […]

4 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Το πρώτο θετικό, επιβεβαιωμένο κρούσμα στον κορωνοϊό COVID-19 έκανε γνωστό ο δήμος Λοκρών με ανακοίνωσή του νωρίτερα.

Πρόκειται για 37χρονη κάτοικο Αταλάντης που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πήρε άδεια από τη δουλειά της την Τετάρτη 11 Μαρτίου, όταν και ήρθε σε επαφή με άτομα από την Αθήνα.

Στις 20 Μαρτίου η ίδια, αφού επέστρεψε, παραπονέθηκε την ώρα που εργαζόταν ότι έχει πυρετό και της συνέστησαν να επιστρέψει σπίτι. Η γυναίκα έδειξε από μόνη της υπευθυνότητα και απομονώθηκε, δλδ. σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά της και να έρχεται σε επαφή με άλλους.

Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή του και ο δήμος, ότι «στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό». Επιπλέον τονίζει ότι «το ίδιο το άτομο επιβεβαίωσε πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες».

Στις 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της βάρδιας, εργαζόταν με τους τρεις συμπολίτες μας, απ’ τους οποίους λήφθηκαν ήδη δείγματα από το νοσοκομείο Λαμίας. Στον χώρο εργασίας υπάρχουν κάποια μηχανήματα, που από κοινού χρησιμοποιούσαν για την εργασία τους.

Επειδή ζει μόνη, σαφώς χρειάστηκε να μεταβεί για εφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το έκανε φορώντας μάσκα και γάντια.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου δήλωσε έτοιμη να γυρίσει στη δουλειά, αλλά της συνέστησαν να προβεί στο τεστ προτού γίνει αυτό. Λήφθηκε δείγμα την Τρίτη (31/3) από διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαγνώστηκε θετικό χτες (3/4) το βράδυ. Γι’ αυτό και «θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες».

Όσον αφορά τους τρεις συμπολίτες μας και συναδέλφους της 37χρονης, οι δύο είναι αδέλφια γύρω στα 40, που ζουν με τη μητέρα τους, κι ο τρίτος είναι μικρότερος σε ηλικία και ζει με τους γονείς του. Όπως προαναφέραμε, έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από το νοσοκομείο Λαμίας και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματά τους. Δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα και τα δείγματα λήφθηκαν προληπτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024