Μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία η Στερεά Ελλάδα (φωτογραφίες, βίντεο)

Έντονα ήταν τα φαινόμενα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Τα ορεινά της Δυτικής Στερεάς, σε υψόμετρο από 1000μ. και πάνω είναι όλα καλυμμένα με χιόνι. Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά και μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς απ’ το […]

5 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Έντονα ήταν τα φαινόμενα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Τα ορεινά της Δυτικής Στερεάς, σε υψόμετρο από 1000μ. και πάνω είναι όλα καλυμμένα με χιόνι. Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά και μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς απ’ το πρωί, προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Βοιωτία. «Έσπασε» ο Κηφισός και το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στον δήμο Ορχομενού. Δεν κινδύνεψαν συμπολίτες μας, αλλά χαρακτηριστικό είναι ότι στην Πολιτική Προστασία υπήρξε η σκέψη ακόμη και για εκκένωση διαμερισμάτων, κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αυτό που έγινε ήταν διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία μεταξύ Ορχομενού και Ακραιφνίου.

https://www.facebook.com/f.papathoma/videos/602955416964264/

Στο σημείο έσπευσε και ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ξανά τη Στερεά, με τα ποτάμια να κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού. Η Κωπαΐδα έχει πλημμυρισμένες εκτάσεις, αλλά είναι καλά δουλεμένη και πλέον ασφαλής. Είμαστε επί τόπου. Ευχαριστώ όλους όσους επαγρυπνούν μέχρι αυτή την ώρα».

https://www.facebook.com/800194851/posts/10160481290924852/?d=n

Η κατάσταση γενικότερα βρίσκεται υπό έλεγχο, αφού το ευτύχημα είναι ότι αυτή τη στιγμή τα νερά βρίσκονται σε πτώση. Και στα ορεινά χωριά ωστόσο, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024