Πιθανή έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Δεδομένης της κατάστασης του κορωνοϊού, αλλά και της μη κάλυψης της σχολικής ύλης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα έναρξης της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από το καθιερωμένο για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων και διδακτικών ωρών λόγω του κορωνοϊού. Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στη κ. Κεραμέως για αυτή την πιθανότητα, η Υπουργός […]

23 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Δεδομένης της κατάστασης του κορωνοϊού, αλλά και της μη κάλυψης της σχολικής ύλης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα έναρξης της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από το καθιερωμένο για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων και διδακτικών ωρών λόγω του κορωνοϊού.

Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στη κ. Κεραμέως για αυτή την πιθανότητα, η Υπουργός Παιδείας απάντησε: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Έχουμε ζητήσει αναλυτικές εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ύλη που θα πρέπει να έχει καλυφθεί, τα εφόδια που θα πρέπει να έχει αποκτήσει ένας μαθητής για να είναι ομαλή η μετάβασή του στην επόμενη τάξη».

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι δεδομένης της πορείας του κορωνοϊού, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό το σενάριο», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Σε ερώτηση που τέθηκε στην κ. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας έμεινε σταθερή στις παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. «Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Την Τετάρτη, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα προχωρήσει με κανόνες και υπό προϋποθέσεις, για τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών, και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι σήμερα θα συσταθεί η επιτροπή για τη λήψη των μέτρων ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024