Σε χωριό της Θήβας βρέθηκε το νέο κρούσμα του ιού Covid-19

Ένας 19χρονος  είναι το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στη Βοιωτία ο οποίος ταξίδεψε από την Αγγλία όπου και εργαζόταν τον τελευταίο καιρό. Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημέρες, ενώ υποβλήθηκε στο τεστ ανίχνευσης του ιού στο οποίο αρχικά βρέθηκε αρνητικός. Τα ήπια όμως συμπτώματα συνεχίστηκαν  κατά τη διάρκεια της […]

21 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Ένας 19χρονος  είναι το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στη Βοιωτία ο οποίος ταξίδεψε από την Αγγλία όπου και εργαζόταν τον τελευταίο καιρό.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημέρες, ενώ υποβλήθηκε στο τεστ ανίχνευσης του ιού στο οποίο αρχικά βρέθηκε αρνητικός.

Τα ήπια όμως συμπτώματα συνεχίστηκαν  κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σπίτι, σε χωριό της Θήβας οπότε και προσήλθε στο νοσοκομείο επαναλαμβάνοντας το τεστ στο οποίο αυτή τη φορά βρέθηκε θετικός, στον ιό covid 19.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο νεαρός επέστρεψε σε καραντίνα ενώ είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Τέλος, οι δύο φίλοι με τους οποίους ήρθε σε επαφή κατά την επιστροφή του στο χωριό έκαναν το τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί, η ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και για τους γονείς του 19χρονου.

Τι είπε σε ανακοινώσεις του Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου:

«Μόλις ενημερωθήκαμε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πόλη των Θηβών πράξαμε τα δέοντα και όλα μέχρι στιγμής πηγαίνουν καλά. Φυσικά ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητάμε από τους πολίτες να μην αποπροσανατολίζονται και φυσικά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας .
Το σύνθημα μας είναι ένα Μένουμε Σπίτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024