ΙΣΦ: Να μην γίνει η έξοδος από το σπίτι η Ανοπαία ατραπός της κοινωνίας μας

0

Να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες που συστήνουν οι ειδικοί, καλεί τους πολίτες με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το βέβαιο είναι ότι το άριστο αποτέλεσμα που καταφέραμε ως κράτος τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας από τον COVID -19 αποτελεί προϊόν μίας συλλογικής προσπάθειας όλων μας (πολιτών, ιατρικής κοινότητας, πολιτείας, αστυνομίας, μέσων ενημέρωσης, εκκλησίας). Μέσα από μία αρμονική συνεργασία πετύχαμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα μας και ζωντανό το εθνικό μας σύστημα υγείας. Και κρατώντας Θερμοπύλες επί σαράντα και πλέον ημέρες βλέπουμε πια στο τέλος μιας δύσκολης πορείας την έξοδο από αυτή, αλλά και την έξοδο από το σπίτι μας. Βγαίνουμε λοιπόν, επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα, πλην όμως  προσέχουμε. Και ακολουθούμε ξανά με προσοχή και υπευθυνότητα τις νέες οδηγίες της  πολιτείας και των ειδικών.

Φροντίζουμε να τηρούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και το καλό πλύσιμο των χεριών μας.

Εφαρμόζουμε τις μάσκες προσώπου στους χώρους που προβλέπεται η χρήση τους, είτε υποχρεωτικά, είτε ως σύσταση χωρίς να δυσανασχετούμε.

Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό στους κλειστούς  χώρους, σεβόμενοι τον  αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικά επιφανείας, και κυρίως τις αποστάσεις από τους υπολοίπους.

Έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ασφαλείς τους εαυτούς μας, τους οικείους μας, αλλά και τους συμπολίτες μας.

Ειδικά στους υγειονομικούς χώρους (νοσοκομείο, ιατρεία) η λειτουργία των οποίων ξεκινά και πάλι, θα θέλαμε την συνεργασία, τη βοήθεια και την κατανόηση όλων. Η εύρυθμη λειτουργία τους προϋποθέτει την συμμόρφωση των ασθενών με τους κανόνες και τις συστάσεις που έχουν δοθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τους συμπολίτες μας να προσέρχονται στο χώρο των ιδιωτικών ιατρείων κατόπιν  ραντεβού. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και για το νοσοκομείο, εκτός φυσικά από τα επείγοντα περιστατικά.

Θα πρέπει προσερχόμενοι στα ιδιωτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο να έχουν ήδη εφαρμόσει την προστατευτική μάσκα προσώπου.

Καλό θα ήταν τους ασθενείς να μην συνοδεύουν συγγενείς ή τρίτα πρόσωπα, εκτός αν αυτό κρίνεται (λόγω αδυναμίας του ασθενούς) απαραίτητο. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα γονιό. 

Όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ιατρών, των νοσηλευτών, και του προσωπικού των ιατρείων ή του νοσοκομείου.

Τα ανωτέρω στοχεύουν στην διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Τα  όποια προβλήματα, καθυστερήσεις ή δυσλειτουργίες παρουσιάζονται, είναι βέβαιο πως με υπομονή, αλλά και με τη συνεργασία υγειονομικών και πολιτών στην πορεία θα διορθωθούν και θα επιλυθούν.

Το επόμενο διάστημα θα είναι μία μεταβατική περίοδος προς την κανονικότητα. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε μια νέα στάση ζωής, καθώς και νέες συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Δεν θα είναι απαραίτητα εύκολο, σίγουρα όμως δεν είναι ανέφικτο. Αντλώντας αισιοδοξία από αυτά που καταφέραμε έως τώρα, μπορούμε με ομοψυχία και αίσθημα ευθύνης να κερδίσουμε και τον πόλεμο απέναντι στην φονική αυτή πανδημία που μας έπληξε τόσο απρόσμενα».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση