Κορωνοϊός: Το Δεκέμβριο στη Γαλλία το πρώτο κρούσμα της Ευρώπης

0

Ένας ασθενής που διαγνώσθηκε με πνευμονία κοντά στο Παρίσι στις 27 Δεκεμβρίου νοσούσε τελικά από κορωνοϊό, δήλωσε ο γιατρός του.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να έχει φτάσει στην Ευρώπη σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα από ότι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι σήμερα.

Ο δρ. Ιβ Κοέν, επικεφαλής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Avicenne του Παρισιού δήλωσε ότι ένα δεύτερο σετ από τεστ σε έναν ασθενή που νοσηλεύτηκε τον Δεκέμβριο, έδειξε πως ο κορωνοϊός ήταν στην Γαλλία από τα τέλη του 2019.

Μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι ο ασθενής πρέπει να είχε προσβληθεί από τον ιό μεταξύ 14 και 22 Δεκεμβρίου, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού χρειάζονται 5 έως 14 ημέρες μέχρι να εκδηλωθούν.

Το γεγονός ότι ο ιός βρισκόταν στην Ευρώπη ένα μήνα νωρίτερα, από ότι γνώριζε η επιστημονική κοινότητα μέχρι σήμερα, αναμένεται να αλλάξει την κατανόηση μετάδοσής του.

Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί πίστευαν ότι η πρώτη μετάδοση του κορωνοϊού από άνθρωπο στην Ευρώπη είχε γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, όταν ένας Γερμανός κόλλησε τον ιό από έναν Κινέζο συνάδελφό του, που είχε επισκεφθεί τη Γερμανία από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: BBC

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση