Μαντούδι: Συνέλευση των εργαζομένων της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

Σε γενική συνέλευση προχώρησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι» το απόγευμα της Κυριακής στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μαντουδίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού με τους Υπουργούς Εργασίας και Επενδύσεων. Η ενημέρωση των εργαζομένων έγινε από το Δήμαρχο Γ. Τσαπουρνιώτη και […]

11 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Σε γενική συνέλευση προχώρησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι» το απόγευμα της Κυριακής στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μαντουδίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού με τους Υπουργούς Εργασίας και Επενδύσεων.

Η ενημέρωση των εργαζομένων έγινε από το Δήμαρχο Γ. Τσαπουρνιώτη και τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, που μετέφεραν τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους δύο Υπουργούς. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το mantooudi news δεν προέκυψε καμία δέσμευση από την πλευρά του κυρίου Περιστέρη, όσο αναφορά το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο μέλλον. Υπολογίζεται ότι οι αποζημιώσεις με τα έξτρα Bonus της οικειοθελούς αποχώρησης αγγίζουν το ποσό του 1.500.000€.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο εργατολόγος κ. Ζέρβας, τόνισε ότι είναι στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν τους όρους τις εθελούσιας εξόδου που υπογράφουν, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν όροι που να μην επιτρέπουν την είσοδό τους στο ταμείο ανεργίας.

https://www.facebook.com/fanis.spanos/posts/10160667764339852

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιάννης και του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαηδίτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δ. Μούντριχας, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στέφανος Μπασινάς, ο εργατολόγος κ. Νίκος Ζέρβας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής μας.

Μετά το πέρας της συνέλευσης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Στη συνέλευση εργαζομένων της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι» βρεθήκαμε όλοι εκεί. Για να στηρίξουμε, χωρίς πολιτικολογίες, αλλά με πρακτικό τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους, στην κρίσιμη στιγμή για το εργασιακό τους μέλλον και γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μεριμνούμε συγκεκριμένα:
– για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
– για την τήρηση όσων συμφωνηθούν μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων
– για τη λήψη μέριμνας για τους εργολάβους και τους εργαζομένους σε αυτούς
– για τη δημιουργία συνθηκών που να ευνοούν την επαναλειτουργία της επιχείρησης”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024