Ξεκινάει ο 2ος κύκλος του μαραθώνιου καινοτομίας και ανάπτυξης εφαρμογών κατά της πανδημίας

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο κύκλο του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί 21 – 24 Μαΐου. Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν όσοι πήραν μέρος στον 1ο κύκλο και […]

13 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο κύκλο του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί 21 – 24 Μαΐου. Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν όσοι πήραν μέρος στον 1ο κύκλο και να βελτιώσουν την πρότασή τους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, ομάδες, ακαδημαϊκά και ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες με τους ακόλουθους τρόπους:
– Με προτάσεις για επίλυση προβλημάτων σχετικών με την πανδημία του κορονοϊού, στον χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας  και ευρύτερα της κοινωνίας μέσα από δημόσια υποβολή θεμάτων προς επίλυση – διαβούλευση https://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/.
– Αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (διαγωνιζόμενοι).
– Υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: “Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σταθερός αρωγός στην αξιοποίηση των νέων ταλαντούχων και καινοτόμων μυαλών της χώρας μας με κύριο στόχο την ανάπτυξη λύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και οι νέοι μας αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την ανάκαμψη της χώρας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και είμαστε εδώ να τους υποστηρίξουμε έτσι ώστε να βρεθούν άμεσες και παραγωγικές λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.
Οι θεματικές ενότητες του μαραθωνίου αφορούν:
– Τον κλάδο Υγείας με εφαρμογές πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού, εξυπηρέτησης ασθενών, πλατφόρμες αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας κ.α.
– Καινοτόμες λύσεις για τη βέλτιστη χρήση του απαιτούμενου εξοπλισμού και υλικών.
– Όλους τους κλάδους που επηρεάζονται από την πανδημία με εφαρμογές για επιχειρήσεις, τηλε-εργασία, τηλεκπαίδευση,  ηλεκτρονικό εμπόριο και πληρωμές κ.α.
– Υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους πολίτες με εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πολιτών κ.α.
– Τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα με εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στον Πολιτισμό και ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.
Τον μαραθώνιο υποστηρίζουν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και παραγωγικοί και συλλογικοί φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ