Τετάρτη, Αύγουστος 12

Πρεμιέρα στα ΚΕΠ για την ψηφιακή τεχνολογία

0

Ψηφιακά «γκισέ», ζωντανή επικοινωνία και δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ετοιμάζονται να προσφέρουν τα ΚΕΠ, προκειμένου να διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε δύο εβδομάδες από σήμερα πρόκειται να ανοίξουν τα ψηφιακά «γκισέ» των ΚΕΠ, ενώ άμεσα δημιουργείται και το «αγροτικό ΚΕΠ». Επιπλέον, το gov.gr έχει ήδη εμπλουτιστεί με την ψηφιακή πύλη kyd.gov.gr, όπου οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και με το myAADElive για την εξ αποστάσεως επικοινωνία πολιτών με εκπροσώπους της ΑΑΔΕ.

Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η ψηφιακή πύλη gov.gr να εξελίσσεται συνεχώς, ώστε να αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεται ο πολίτης για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Πιλοτικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα ψηφιακά «γκισέ» σε περισσότερα από 50 ΚΕΠ σε 28 δήμους της χώρας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υπηρεσίας kyd.gov.gr 2.400 αγρότες μπήκαν στην πλατφόρμα, προκειμένου να προχωρήσουν ψηφιακά την αίτησή τους στο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 12 τηλεδιασκέψεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Βόρρα, μέχρι την λήξη υποβολής των αιτήσεων στις 15 Ιουνίου, αναμένεται να γίνουν 1.000 τηλεδιασκέψεις. Αξιοποιώντας τα εργαλεία του gov.gr και του κυβερνητικού νέφους (G-cloud), ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει την δυνατότητα σε περίπου 650.000 δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων να επικοινωνήσουν μέσω τηλεσυνάντησης – τηλεδιάσκεψης με οποιοδήποτε από τα 450 ενεργά πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης επιλέξουν, από όποιο σημείο βρίσκονται.

Για να συνδεθεί ο αγρότης με την πλατφόρμα, πρέπει να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ή στο κινητό του τηλέφωνο την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στην δικτυακή διεύθυνση https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synelixis.kya. H ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, σύμφωνα με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), και ακολούθως επιλέγεται από τον χρήστη το Κέντρο που θα τον εξυπηρετήσει.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση