Καιρός(Αναλυτικά): Χιόνια σε Παρνασσό και Γιάννενα – Σφοδρή βροχόπτωση σε Βόλο και Μαγνησία

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που  εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα και σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου, με τον καιρό να μεταβάλλεται ραγδαία από χθες και τα φαινόμενα να εκδηλώνονται και σήμερα το πρωί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν εντός της σημερινής ημέρας. Στον Παρνασσό, στη θέση Κελάρια και σε υψόμετρο 1.950 μέτρων, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, με […]

27 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που  εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα και σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου, με τον καιρό να μεταβάλλεται ραγδαία από χθες και τα φαινόμενα να εκδηλώνονται και σήμερα το πρωί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν εντός της σημερινής ημέρας.

Στον Παρνασσό, στη θέση Κελάρια και σε υψόμετρο 1.950 μέτρων, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή και στην Ήπειρο, καθώς χιόνι και τσουχτερό κρύο έπεσε στο χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, ενώ την ίδια στιγμή, το έστρωσε και στο όρος Μιτσικέλι στα Ιωάννινα.

Σφοδρή βροχόπτωση σαρώνει τον Βόλο και μεγάλα τμήματα της Μαγνησίας με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλες ποσότητες νερού, τις αστραπές και τους κεραυνούς.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έβρεχε ασταμάτητα όλη τη νύχτα, αλλά η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί και συνεχίστηκε για ένα τρίωρο με ασταμάτητη ένταση μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και πλατείες σε λίμνες, ενώ η ορατότητα περιορίσθηκε κατά πολύ και δεν ξεπερνούσε τα εκατό μέτρα, ακόμη και στο κέντρο του Βόλου.

Στο Πήλιο, μετά τη χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς και την πλήρη καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες με κεράσια, μήλα, αχλάδια και όλα τα φημισμένα φρούτα του Ανατολικού Πηλίου, η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο.

Περισσότεροι από 1.600 κεραυνοί καταγράφηκαν χθες από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος, τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπουν αστάθεια, η οποία  θα συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 έως 24 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024