Ο ΣΥΡΙΖΑ Ερέτριας – Αμαρύνθου δηλώνει επιφυλακτικός για τις ανεμογεννήτριες στο Δήμο

Με δελτίο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ Ερέτριας – Αμαρύνθου παίρνει θέση για τις ανεμογεννήτριες που αναμένεται να τοποθετηθούν στην έκταση του ομώνυμου Δήμου. «Διεθνώς υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το αν τελικά εξυπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάζονται τα αιολικά πάρκα. Πέρα από κάποιο ποσοστό συμμετοχής στο ενεργειακό μίγμα, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία είναι αμελητέα. […]

27 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Με δελτίο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ Ερέτριας – Αμαρύνθου παίρνει θέση για τις ανεμογεννήτριες που αναμένεται να τοποθετηθούν στην έκταση του ομώνυμου Δήμου.

«Διεθνώς υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το αν τελικά εξυπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάζονται τα αιολικά πάρκα. Πέρα από κάποιο ποσοστό συμμετοχής στο ενεργειακό μίγμα, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία είναι αμελητέα.

Από την τεράστια επένδυση που σχεδιάζεται αυτό τον καιρό για τον Δήμο Ερέτριας, το μόνο όφελος είναι 25 -30 θέσεις μόνιμης εργασίας.

Επίσης γνωρίζουμε ότι το 40% της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων είναι επιδότηση προς τους επενδυτές.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ερέτριας- Αμαρύνθου,  θέλοντας να συμβάλει στο διάλογο της τοπικής Κοινωνίας, τοποθετείται στο θέμα έχοντας ως γνώμονα την ωφέλεια στον άνθρωπο και στο Περιβάλλον.

Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και ειδικότερα της αιολικής ενέργειας αλλά:

α) Όταν γίνεται με κεντρικό χωροταξικό σχεδιασμό.

β) Όταν δεν καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, λαμβάνει υπόψη την φέρουσα ικανότητα της περιοχής και την κοινωνική ανταπόδοση.

γ) Εάν συμβάλει όντως στην μείωση των ρύπων.

δ)Εάν συμβάλει στην κάλυψη, πρώτα απ’ όλα, στην κάλυψη  των ενεργειακών αναγκών των τοπικών κοινωνιών, της Ερέτριας, της Αμαρύνθου, Του Γυμνό, της Άνω Βάθειας, της Καλλιθέας, της Σέττας.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024