Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μετά από συνάντηση των Σωματείων τους στη Λάρυμνα την Τρίτη 26 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λάρυμνας, η Ένωση Εργαζομένων Μεταλλείων Εύβοιας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων «ο Άγιος Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς και Σερβιών και το Συνδικαλιστικό Σωματείο των Εργαζομένων στην Αθήνα, αποφάσισαν ομόφωνα 24ωρη […]

27 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μετά από συνάντηση των Σωματείων τους στη Λάρυμνα την Τρίτη 26 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λάρυμνας, η Ένωση Εργαζομένων Μεταλλείων Εύβοιας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων «ο Άγιος Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς και Σερβιών και το Συνδικαλιστικό Σωματείο των Εργαζομένων στην Αθήνα, αποφάσισαν ομόφωνα 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου, με συλλαλητήριο και κάθοδο στην πρωτεύουσα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, κάνουν λόγο για «φασιστικές πρακτικές του εκκαθαριστή» που «θυμίζουν πρακτικές χούντας του αποφασίζουμε και διατάσσουμε», τη στιγμή που τα «συναρμόδια Υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα ως προς τις Πρακτικές της Ειδικής Διαχείρισης».

«Πρόσφατα παραδείγματα είναι η καμινάδα του εργοστασίου που ξεκολλάνε τα μπετά και θα σκοτώσουν τον κόσμο αδιαφορώντας για τις ζωές των εργαζομένων», ενώ για το τριβείο στην Εύβοια μιλούν για «συνθήκες τραγικές, συνθήκες μεσαίωνα».

Παράλληλα, αναρωτιούνται αν κυβερνά τον τόπο η κυβέρνηση ή οι εκκαθαριστές και τι λέει για τα μέτρα ασφαλείας ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος «το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βγαίνει στα κανάλια να γελάει, να ειρωνεύεται χωρίς να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι πίσω από αυτή την Εταιρεία υπάρχουν οικογένειες».

Έπειτα, κάνουν λόγο για «πληρωμένους Κονδυλοφόρους που λειτουργούν σαν Γραφείο Τύπου του κ. Χατζηδάκη και βρωμίζουν καθημερινά με λάσπη τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους της έχουμε να τους πούμε ότι αποτελούν εξαίρεση του κανόνα ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή».

Τέλος, χαρακτηρίζουν τον «εκπρόσωπο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που θέλει να φανεί σωτήρας των εργαζομένων, «οσφυοκάμπτη και εντολοδόχο κάποιων κυβερνητικών συμφερόντων», που σκοπό έχουν να αποσυντονίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Όπως σημειώνουν, «έρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και από όσο γνωρίζουμε η μόνη στάση που κρατάει είναι στα τέσσερα γιατί δεν μπορεί να σταθεί όρθιος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024