Σήμερα η Θεία Λειτουργία του Πάσχα – προτροπή για εορτασμό σε όλες τις εκκλησίες

Εγκύκλιος  εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, και έχει αποσταλεί  σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια για τον εορτασμό του Πάσχα. Η εν λόγω εγκύκλιος ενημερώνει ότι την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά […]

26 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Εγκύκλιος  εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, και έχει αποσταλεί  σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η εν λόγω εγκύκλιος ενημερώνει ότι την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπου θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, ενώ  θα προΐσταται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ενημερώνει τους πιστούς της ότι το Άγιο Φως θα αφιχθεί από την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σήμερα, με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Συμεών και θα διανεμηθεί  σε όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητρόπολης.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων παρότι δεν έχει λάβει κάποια επίσημη οδηγία, δήλωσε ότι θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Πάσχα στις εκκλησίες της, σε συνδιασμό με τον εορτασμό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Η λειτουργία θα ξεκινήσει από τις 8 το απόγευμα.

Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει όλες τις εκκλησίες και τις μονές να τελέσουν την Θεία Λειτουργία του Πάσχα εάν αυτό είναι δυνατόν. Έτσι, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024