Ερώτηση Βελόπουλου για τη Μονή Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης της Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει πως το ιστορικό Μοναστήρι των Αγράφων παραμένει λαβωμένο μετά από συνεχή χτυπήματα σεισμών, γι’ αυτό και ο ναός είναι κλειστός από τον περασμένο […]

3 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης της Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει πως το ιστορικό Μοναστήρι των Αγράφων παραμένει λαβωμένο μετά από συνεχή χτυπήματα σεισμών, γι’ αυτό και ο ναός είναι κλειστός από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παράλληλα, σημειώνει πως η Μονή αυτή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, καθώς σε αυτήν συχνά ο στρατηγός, Γεώργιος Καραϊσκάκης, διοργάνωνε συμβούλια και συσκέψεις, αφού η δεσπόζουσα γεωγραφική θέση της την καθιστούσε ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ρωτά την Υπουργό αν προτίθεται να εισακούσει τις εκκλήσεις που της απευθύνονται και να δώσει εντολή στις εποπτευόμενες Υπηρεσίες του Υπουργείου να παρέμβουν, αφενός προς αποκατάσταση των  παραπάνω αναφερόμενων  ζημιών και αφετέρου προς έλεγχο της στατικότητας της Μονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024