Ο φούντος στα χρόνια της επιπολαιότητας (vol. 13)

Γράφει ο Παύλος Σφέτσας p.sfetsas@stereanews.gr – Ένας χρόνος από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης Θυμόσοφε! Όσοι εξελέγησαν στα ανώτερα αξιώματα γιόρτασαν τα γενέθλια με φωτογραφίες από τη νύχτα των εκλογών… Κανένας δεν αναφέρθηκε σε κάποιο λάθος ή κάποια παράλειψη, καθώς όλα δουλεύουν ρολόι! – Μαραθώνιο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε στη Στερεά την Τετάρτη, το οποίο ξεπέρασε τις […]

8 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Γράφει ο Παύλος Σφέτσας

p.sfetsas@stereanews.gr

– Ένας χρόνος από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης Θυμόσοφε! Όσοι εξελέγησαν στα ανώτερα αξιώματα γιόρτασαν τα γενέθλια με φωτογραφίες από τη νύχτα των εκλογών… Κανένας δεν αναφέρθηκε σε κάποιο λάθος ή κάποια παράλειψη, καθώς όλα δουλεύουν ρολόι!

– Μαραθώνιο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε στη Στερεά την Τετάρτη, το οποίο ξεπέρασε τις εννιά ώρες! Παρά του ότι έγινε με τηλεδιάσκεψη, το πράγμα έχει στρώσει και υπάρχει συζήτηση για τα θέματα!

– Αυτό που δεν είναι σωστό και κάτι πρέπει να γίνει είναι με τις εισηγήσεις… Δεν διανέμονται, αφού πρόκειται για υπηρεσιακά έγγραφα, κι οι εισηγητές δεν λένε λέξη για ποιος πράγμα εισηγούνται! Άρα, όσοι παρακολουθούν δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται και καταλαβαίνουν απ’ τις τοποθετήσεις τι και πως! Αν καταλαβαίνουν… Αν υπάρχουν αριθμοί κλπ. χαιρετίσματα…

«Που ανακοινώνονται οι προσλήψεις και με ποια κριτήρια», αναρωτήθηκε η Κατερίνα Μπατζελή για τον ΟΠΑΣΤΕ! Βγάλτε λίγο μια τέτοια λίστα να δούμε κάτι…

– Γενικά είναι ωραία η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά ακόμη πιο ωραία τα ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα… Την Τετάρτη ιστορία άφησε το τηλέφωνο του Άλεξ στον Μάνο Γέμελο κι οι γουλιές του Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος στη δίψα του άφησε στα πρακτικά ένα αργόσυρτο «γλουπ… γλουπ… γλουπ… γλουπ…»

– Λάβρος κατά του Δήμου Λαμιέων ο επικεφαλής της «Ελεύθερη Στερεά», Αντώνης Βούλγαρης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «λαγό των κυβερνητικών επιλογών», που πρώτος έσπευσε να δημιουργήσει Αναπτυξιακή και «δεν τον εμπιστευόμαστε»! Ε ρε γλέντια!!!

– Και μιας και ο λόγος για τον Δήμο, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων που αφορούσε τον ΧΥΤΑ, ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής στις 18 Φεβρουαρίου… Είπε στο Συμβούλιο ότι είχε εισηγηθεί να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι την ανάκληση του διαγωνισμού… Κάθισα και άκουσα το ηχητικό της συνεδρίασης από το αρχείο μου, αλλά εισήγηση να θεματοποιηθεί το ζήτημα δεν έφτασε στ’ αυτιά μου! Ο Δήμαρχος να ακυρωθεί ο διαγωνισμός ήθελε, κάτι που συνέβη αφού ήρθε το θέμα στο Συμβούλιο, κατόπιν των πιέσεων από την αντιπολίτευση και όχι από δική του εισήγηση…

– Χρήσιμη η παρέμβαση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις και μπράβο του, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα! Γιατί βγαίνει ο Βρούτσης στα διάφορα γραφεία Τύπου των τηλεοράσεων και καμώνεται για το ηλεκτρονικό του σύστημα, όταν κάποιοι περιμένουν δυο χρόνια να τους βγει η σύνταξη! Τόσος κόσμος βολεύεται για τα ψηφαλάκια, υπάλληλοι για να τρέξουν τις εκκρεμείς συντάξεις όχι!

– Όπως μου επισήμανε αναγνώστης, στο ΙΚΑ της Λαμίας ο κόσμος εξυπηρετείται από ένα παράθυρο, λόγω των μέτρων υγιεινής, κι ένας ένας… Αυτούς που περιμένουν απ’ έξω τους τρώει το λιοπύρι, τέντα έστω δεν υπάρχει, αλλά ούτε και μια καρέκλα για τους γηραιότερους ή τις εγκυμονούσες!

Vol. 1

Vol. 2

Vol. 3

Vol. 4

Vol. 5

Vol. 6

Vol. 7

Vol. 8

Vol. 9

Vol. 10

Vol. 11

Vol. 12

Vol. 14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024