Θέμης Χειμάρας: «Η Παιδεία αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται με προσεκτικά και σταθερά βήματα» (βίντεο)

Την απόλυτη ταύτιση μεταξύ των προγραμματικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας και των προωθούμενων ρυθμίσεων, υπογράμμισε στη χτεσινή τοποθέτησή του επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής της ΝΔ από τη Φθιώτιδα, Θέμης Χειμάρας. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, επαναφέρει τις διαδικασίες αξιολόγησης του σχολείου, εισάγει νέες εκπαιδευτικές θεματικές όπως […]

10 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Την απόλυτη ταύτιση μεταξύ των προγραμματικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας και των προωθούμενων ρυθμίσεων, υπογράμμισε στη χτεσινή τοποθέτησή του επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής της ΝΔ από τη Φθιώτιδα, Θέμης Χειμάρας.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, επαναφέρει τις διαδικασίες αξιολόγησης του σχολείου, εισάγει νέες εκπαιδευτικές θεματικές όπως η Κλιματική Αλλαγή, ο Εθελοντισμός, η Ρομποτική, η ενασχόληση με την Αγγλική Γλώσσα και η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Εστίασε στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, με πρωτοβουλία των ίδιων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, πρακτική η οποία θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων και θα προσελκύσει φοιτητές από άλλες χώρες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο στην οποία ζητούσε την ίδρυση πρότυπων και πειραματικών σχολικών μονάδων στη Φθιώτιδα, στην οποία το Νομοσχέδιο, δίνει το «πράσινο φως».

Ο κ. Χειμάρας, επίσης, τάχθηκε υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων που αφορούν στη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, η οποία θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων και θα προσελκύσει φοιτητές από άλλες χώρες.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει: «Οι εκπαιδευτικοί μας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των παιδιών μας, αυτοί που αγωνιούσαν για τα κενά που δημιουργούνται από το κλείσιμο των σχολείων, εξαιτίας της πρόσφατης Πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί που μας έκαναν υπερήφανους με τις άοκνες προσπάθειές τους να ανταποκριθούν στις τηλεδιασκέψεις, δεν φοβούνται την αξιολόγηση. Την επιζητούν.

Το σημερινό Νομοσχέδιο απαντά και στο αίτημα της Φθιώτιδας για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, που είχα υποβάλει σε ερώτησή μου τον Οκτώβριο 2019, δίνοντας την δυνατότητα ίδρυσής τους.

Σε επόμενο στάδιο, θα πρέπει να εξετάσουμε τη δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων με εξειδίκευση σε τομείς όπως ο Αγροτικός, ώστε οι απόφοιτοι να συνδέονται άμεσα με την τοπική οικονομία και την παραγωγική διαδικασία, πεδίο που η Λαμία και η Φθιώτιδα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024