Η ITF Hellas Α.Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γονιμότητας την Δευτέρα που μας έρχεται, η ITF Hellas Α.Ε, θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO, απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για τους λόγους υπογονιμότητας αλλά και τους τρόπους βελτίωσης της γονιμότητας όπως επίσης και για την επίλυση μεταβολικών και ορμονικών διαταραχών. Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:   15 Ιουνίου – Παγκόσμια […]

12 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γονιμότητας την Δευτέρα που μας έρχεται, η ITF Hellas Α.Ε, θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO, απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για τους λόγους υπογονιμότητας αλλά και τους τρόπους βελτίωσης της γονιμότητας όπως επίσης και για την επίλυση μεταβολικών και ορμονικών διαταραχών. Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:

 

15 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Στο ταξίδι της γονιμότητας και κυοφορίας που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να πραγματοποιήσει είναι σύνηθες να μην είμαστε προετοιμασμένοι, και όσο πλησιάζουμε στον πολυπόθητο σχεδιασμό αγχωνόμαστε προσπαθώντας να κατανοήσουμε νέα δεδομένα & συνθήκες και παράλληλα, να προλάβουμε να αλλάξουμε συνήθειες και τρόπο ζωής. Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλο και περισσότερα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζεται από γενετικούς & περιβαλλοντικούς παράγοντες και ενισχύεται από το γεγονός ότι οι προσπάθειες για ένα παιδί ξεκινάνε σε όλο και πιο προχωρημένη ηλικία.

 

Υπογονιμότητα

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν βασικό ρόλο στη προετοιμασία του σώματος για μια εγκυμοσύνη αλλά και για τη διατήρηση της υγείας κατά τη διάρκειά της. Η ορμονική ισορροπία, επίσης, είναι απαραίτητη όχι μόνο για την σύλληψη αλλά και για την συντήρηση μιας εγκυμοσύνης. Η πιο συχνή αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που εμφανίζεται στο 10% περίπου των γυναικών. Είναι γνωστή η σχέση της κακής διατροφής με την ανωορρηξία, λόγω ορμονικών κυρίως διαταραχών. Η υπερινσουλιναιμία και η αυξημένη δράση ανδρικών ορμονών, που σχετίζονται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εμποδίζουν τη διαδικασία της ωορρηξίας.

 

Βελτίωση γονιμότητας

 Η υιοθέτηση ενός φιλικού προς τη γονιμότητα τρόπου ζωής και η διατήρηση του well-being  της μέλλουσας μητέρας ενισχύει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης και, παράλληλα, προστατεύει τη γυναίκα από πιθανές επιπλοκές. Σημαντικός σύμμαχος στη προσπάθεια τεκνοποίησης αποτελεί η επιλογή καινοτόμων συμπληρωμάτων διατροφής, όπως είναι τα σκευάσματα της οικογένειας Inofert τα οποία προάγουν τη βελτίωση της γονιμότητας και συμμετέχουν στην έκβαση μιας υγιούς εγκυμοσύνης γενικότερα. Τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής της οικογένειας Inofert, χάρη στην στοχευμένη και αποδεδειγμένη δράση τους όπως αποτυπώνεται σε πολλαπλές κλινικές μελέτες στην ενίσχυση της λειτουργίας των ωοθηκών & στη βελτίωση του μεταβολισμού, συμβάλλουν στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας της γυναίκας και στην ενίσχυση της γονιμότητας.

Η μυο-ινοσιτόλη (Inofert) αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεταβολικές & ορμονικές διαταραχές του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών που σχετίζονται με υπογονιμότητα ενώ παράλληλα, βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων και ομαλοποιεί την έμμηνο ρύση. Η μυο-ινοσιτόλη με τη συνεργική δράση της μελατονίνης (Inofert Plus) προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, συμμετέχει στην ανάπτυξη & ωρίμανση των ωαρίων, στην αύξηση του ποσοστού εμφύτευσης στην εξωσωματική γονιμοποίηση ενισχύοντας  το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας   και βελτιώνει συνολικά τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Το φυλλικό οξύ, που βρίσκεται και στα τρία σκευάσματα της οικογένειας Inofert στην συνιστώμενη ημερήσια δόση βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, είναι απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κατά τον πολλαπλασιασμό των εμβρυϊκών και μητρικών κυττάρων στην εγκυμοσύνη.

Είναι σημαντικό λοιπόν κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας να γνωρίζει το σώμα της και τις εξιδεικευμένες της ανάγκες  και σε συνεννόηση πάντοτε με τον γυναικολόγο της να ακολουθεί μια διατροφή που προάγει την γονιμότητα της. Η γονιμότητα με την κατάλληλη λήψη προληπτικών μέτρων και με την σημαντική συνεισφορά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορεί να ενισχυθεί και να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της τεκνοποίησης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024