Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας εγκαινιάζει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στον τόπο καταγωγής του, τη Γρανίτσα Ευρυτανίας, θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να εγκαινιάσει το νεοσύστατο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας στις 17:00. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με τη λειτουργία του νέου Κλιμακίου ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και […]

13 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Στον τόπο καταγωγής του, τη Γρανίτσα Ευρυτανίας, θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να εγκαινιάσει το νεοσύστατο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας στις 17:00.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με τη λειτουργία του νέου Κλιμακίου ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και δασικές συνθήκες που καθιστούσαν αναγκαία την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι φυσικών απειλών, ιδίως στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ το εν λόγω κλιμάκιο είχε ιδρυθεί στα χαρτιά από το 2009, αλλά ουδέποτε είχε προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία του.

Στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο θα υπάρχουν δύο πυροσβεστικά οχήματα και θα το επανδρώσουν πέντε εποχικοί και τέσσερις μόνιμοι υπάλληλοι.

Tον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης (ΟΠΑ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024