Ειδήσεις της Στερεάς σε τίτλους

Του Δημήτρη Μήτρου Με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και την αντίστοιχη της Αιτωλοακαρνανίας, η ποικιλόμορφη αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών. Απαγορευτική γι’ αυτή, η εκτροπή του Αχελώου.   Στα παιδικά του χρόνια, στην περιοχή της Γρανίτσας και στην υπερήφανη καταγωγή του, από την Ευρυτανία, αναφέρθηκε, γεμάτος συγκίνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος […]

18 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Του Δημήτρη Μήτρου

  • Με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και την αντίστοιχη της Αιτωλοακαρνανίας, η ποικιλόμορφη αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών. Απαγορευτική γι’ αυτή, η εκτροπή του Αχελώου.

 

  • Στα παιδικά του χρόνια, στην περιοχή της Γρανίτσας και στην υπερήφανη καταγωγή του, από την Ευρυτανία, αναφέρθηκε, γεμάτος συγκίνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Όλα αυτά, στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγράφων.

 

  • Παράπονα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Σπερχειάδας και Υπάτης από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όχι όμως από την προσφορά των λιγοστών στελεχών τους, που επανδρώνουν την υπηρεσία.

 

  • «Τα κάθε μορφής δάνεια οδηγούν τον τόπο, στην υποδούλωση, την υποβάθμιση και την υπανάπτυξη». Λόγια του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, βγαλμένα μέσα απ’ την ιστορία, παλαιότερη και σύγχρονη.

 

  • Ολοσχερώς καταστράφηκε, από μεγάλη φωτιά, στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, του Δήμου Δωρίδας, ο νέος Ναός της. Φυσικά και Ιερά αντικείμενα.

 

  • Μέτρα από την Περιφέρεια Στερεάς, για το δεύτερο καταστροφικό πλήγμα πυρκαγιάς στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας. Επίσπευση των μελετών αποκατάστασης, αντιπυρική ζώνη περιμετρικά στο δάσος και ενεργή πυροπροστασία του Ναού.

 

  • Η εμπλοκή της Βοιωτίας στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, μέσω λίμνης Υλίκης και γεωτρήσεων του Βοιωτικού κάμπου, δίνει το δικαίωμα στο Δ.Σ. του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, για ψήφισμα. Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του Ε.Υ.Σ., της ελληνικής πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024