Σ. Κεδίκογλου: Το μείζον είναι να πετύχει το Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα

“Ο ανασχηματσμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και ο ίδιος αποφασίζει πότε είναι σκόπιμο να το αξιοποιήσει”. Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Open, στην εκπομπή “Open Ελλάδα”, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι σε ό, τι τον αφορά είναι “στρατιώτης” της παράταξης, κάτι που έχει αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία του. Συγκεκριμένα, ανέφερε: […]

19 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

“Ο ανασχηματσμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και ο ίδιος αποφασίζει πότε είναι σκόπιμο να το αξιοποιήσει”. Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Open, στην εκπομπή “Open Ελλάδα”, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι σε ό, τι τον αφορά είναι “στρατιώτης” της παράταξης, κάτι που έχει αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία του. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Ο καθένας θέλει να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερα και όταν είσαι σε μία κυβερνητική θέση μπορείς να προσφέρεις περισσότερα τόσο στην κυβέρνησή σου όσο και στον τόπο σου. Από εκεί και πέρα δεν είναι αυτό το μείζον. Προσωπικά, πιστεύω ότι το μείζον είναι να πετύχει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και φυσικά, όπου μπορώ να είμαι χρήσιμος θα είμαι, όπως θεωρώ ότι είμαι χρήσιμος και ως βουλευτής. Άλλωστε, ό, τι μου έχει ανατεθεί προσπαθώ να το φέρνω εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι είναι ομαδική δουλειά που πρέπει να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη”.

Επίσης, επεσήμανε ότι προτεραιότητά τους είναι να προχωρήσουν με πολύ γρήγορα βήματα σε τομείς που χρειάζεται η χώρα να έχει αποτελέσματα, αξιοποιώντας τα διδάγματα της υγειονομικής κρίσης. “Είναι σημαντικότερο – είπε- να αναδιατάξουμε την οικονομία μας, δεν πρέπει η Ελλάδα να είναι τόσο εξαρτημένη από τον τουρισμό και όπως αποδείχθηκε, όταν έχεις μία παγκόσμια κρίση, ξαφνικά,χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου”.

Ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση των Μεταλλείων στο Μαντούδι, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως λειτουργεί το παγκόσμιο ντόμινο σε μία κρίση. Από τη στιγμή που σταμάτησε ο Γερμανός να αγοράζει αυτοκίνητα, σταμάτησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αγοράζουν χάλυβα και κατ’ επέκταση τα Χαλυβουργία να αγοράζουν τη διπυριτική μαγνησία που βγάζει το Μεταλλείο Μαντουδίου με αποτέλεσμα να σταματάει η εξορυκτική δραστηριότητα εκεί και εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους. Ο βουλευτής είπε για το συγκεκριμένο θέμα, ότι έγινε μία καλή διαχείριση του προβλήματος και ελπίζουν, ότι σε ένα χρόνο -αν όλα πάνε καλά- θα επαναλειτουργήσει το Μεταλλείο, βλέπουν, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ακριβώς, το πόσο αλληλένδετη είναι η παγκόσμια οικονομία. “Η Ελλάδα -τόνισε- πρέπει να αξιοποιήσει και άλλους τομείς που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα με πρώτο και κύριο τον αγροδιατροφικό τομέα. Πρέπει να είναι στόχος μας η ανάδειξη του αγρότη επιχειρηματία μικρού και μεσαίου όχι μόνο μεγάλης κλίμακας, και για να γίνει αυτό πρέπει να έχει την απαραίτητη υποστήριξη είτε γεωτεχνική, είτε παρέχοντάς του συμβουλές και πληροφορίες οικονομικής φύσεως για να μπορεί να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις”. Χαρακτηριστικά, έκανε αναφορά στο παράδειγμα των κάμπων του Μαντουδίου και της Ιστιαίας, που σε μεγάλο βαθμό μένουν ακαλλιέργητοι, όταν μάλιστα Ισραηλινοί γεωπόνοι, που κατόπιν πρόσκλησης του στο παρελθόν είχαν επισκεφθεί την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, του είχαν πει ότι είναι ευλογημένος τόπος στον οποίο ό, τι σπείρουν θα φυτρώσει και δυστυχώς δεν αξιοποιείται.

Ερωτηθείς, τέλος, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα για τις κρίσιμες επαφές σε Ισραήλ και Αίγυπτο ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε:

“Ο ορισμός της ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι πιο σύνθετος και εξ όσων γνωρίζω προωθείται μία τμηματική αναγνώριση ΑΟΖ, όπου τις όποιες διαφορές υπάρχουν θα τις λύνουμε κατά περίπτωση. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να φτάσουμε στην επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συμφωνίας. Ήταν μεγάλη επιτυχία η συμφωνία με την Ιταλία, επίσης, είναι σημαντικές οι κινήσεις που έγιναν με την Κύπρο, ενώ και η επίσκεψη στο Ισραήλ έφερε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά σε ζητήματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής, αλλά θέλει διαρκή προσπάθεια και εγρήγορση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024