Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Επισκόπου Ολύμπου

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Επισκόπου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε τον 4ο μ.Χ. […]

22 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Επισκόπου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα στη Χαλκίδα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί από την Αρχιερατική Περιφέρεια Χαλκίδος, με πρώτο τον εορτάζοντα εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος, Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα το περιεχόμενο του τεταγμένου Αποστολικού αναγνώσματος (Β’ Τιμόθ. Α’, 8-18), τονίζοντας πως την Πίστη μας, την αγάπη μας και την σχέση μας με τον Θεό δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να τα μαρτυρούμε, φοβούμενοι την απόρριψη του παρόντος κόσμου, παίρνοντας παράδειγμα και από τον εορταζόμενο Άγιο Μεθόδιο, ο οποίος δεν ντράπηκε τη μαρτυρία του Κυρίου μας, αλλά συγκακοπάθησε και ο ίδιος στο Ευαγγέλιο σύμφωνα με τη δύναμη που του χαρίστηκε εκ Θεού.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Μεθόδιο, ο οποίος έπειτα ευχαρίστησε τον Επίσκοπό του για την αγάπη και τους συμπρεσβυτέρους και συνεορταστές για την παρουσία τους.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, με τους συνοδούς του Κληρικούς, μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Κηδείας του αείμνηστου Γεωργίου Πετρογιάννη, ιεροψάλτη της Ενορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024