Νέο Περιβαλλοντικό Πρόβλημα – Οι μάσκες και τα γάντια

Η επιδημική ασθένεια του κορωναϊού μπορεί να «ξεκούρασε» για λίγο τον πλανήτη από την ατμοσφαιρική ρύπανση, πλέον όμως τα μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό εντάσσονται δυστυχώς στις πληγές της Γης. Συγκεκριμένα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και παρατηρητήρια βρίσκουν όλη την ώρα γάντια στις παραλίες και μάσκες στους υπονόμους, την ίδια ώρα που θάλασσες και ποτάμια είναι […]

22 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Η επιδημική ασθένεια του κορωναϊού μπορεί να «ξεκούρασε» για λίγο τον πλανήτη από την ατμοσφαιρική ρύπανση, πλέον όμως τα μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό εντάσσονται δυστυχώς στις πληγές της Γης.

Συγκεκριμένα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και παρατηρητήρια βρίσκουν όλη την ώρα γάντια στις παραλίες και μάσκες στους υπονόμους, την ίδια ώρα που θάλασσες και ποτάμια είναι γεμάτα με ό,τι χρησιμοποιούμε για την προστασία από τον ιό. Πολλές φορές και αντισηπτικά.

Ωστόσο, η γαλλική μη κυβερνητική Opération Mer Propre δημοσιεύει συνεχώς στις σελίδες της, στα κοινωνικά μέσα, εικόνες από τη νέα πραγματικότητα της Μεσογείου.

«Ανησυχούμε για τη νέα μόλυνση που συνδέεται με την Covid», δήλωσαν, «μαζεύουμε αυτά τα σκουπίδια σε κάθε επιχείρηση καθαρισμού πλέον, κυρίως γάντια μιας χρήσεως».

Αυτή η κατάσταση βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην  Ευρώπη, καθώς αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τέλος, το πρακτορείο AP επικοινώνησε με τις δημοτικές αρχές 15 αμερικανικών πόλεων και όλες τους ανέφεραν το ίδιο πράγμα…

Ποίο είναι αυτό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024