Χωρίς νίκη από την εποχή του Ριβάλντο και του Σαβιόλα

Του Νίκου Μποζιονέλου Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου», χωρίς κόσμο φυσικά. Δεν ήταν καλή, ειδικά στο β’ ημίχρονο, στη Σεβίλλη (διαψεύδοντας τις πάμε στοίχημα προβλέψεις), όχι μόνο πέταξε βαθμούς (0-0), όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Ρεάλ υστερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία (0-0 στη Βαρκελώνη, 2-0 στη […]

23 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Του Νίκου Μποζιονέλου

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου», χωρίς κόσμο φυσικά. Δεν ήταν καλή, ειδικά στο β’ ημίχρονο, στη Σεβίλλη (διαψεύδοντας τις πάμε στοίχημα προβλέψεις), όχι μόνο πέταξε βαθμούς (0-0), όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Ρεάλ υστερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία (0-0 στη Βαρκελώνη, 2-0 στη Μαδρίτη) αλλά, χειρότερο από όλα, έχασε για καιρό τον Ντε Γιονγκ που είναι κομβικός στο κέντρο. Επίσης εκτός Σέρχι Ρομπέρο και Ντεμπελέ. Στο «Καμπ Νόου» έχει 14-1-0 φέτος με 47 γκολ ενεργητικό και σε 11/14 νικούσε από το ημίχρονο.

Η Αθλέτικ (σ.σ. ιδρυμένος από Αγγλους ο βάσκικος σύλλογος, εξ ου και «Αθλέτικ» και όχι «Ατλέτικ» ή «Ατλέτικο») με τακουνάκι του στόπερ Ινιγο Μαρτίνεθ από το 6ο λεπτό υπέταξε με 1-0 την Μπέτις, η οποία είχε χαμένο πέναλτι στο 86’ αλλά οι Βάσκοι είχαν και δύο δοκάρια. Αήττητη στα τελευταία πέντε (3-2-0) κι ενώ είχε προηγηθεί σερί δέκα αγωνιστικών χωρίς νίκη.

Ανταμώνουν απόψε για 228η φορά (!), δείτε και δωρεάν προγνωστικά ποδόσφαιρου. Η Μπάρτσα δε νίκησε στα τελευταία τέσσερα, 1-1 πέρυσι στη Βαρκελώνη και 0-0 στο Μπιλμπάο, ήττα 1-0 στο «Σαν Μαμές» στον α’ γύρο και ήττα 1-0 ξανά εκεί, στους «8» του Copa del Rey. Στην Καταλωνία όμως η Μπάρτσα είναι αήττητη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, από τις 23 Νοεμβρίου 2001 με την Αθλέτικ του Γιούπ Χάινκες να επικρατεί, τότε, με 2-1 με γκολ των Ουρθάιθ (10’) και Εθκέρο (83’), είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ριβάλντο (60’) για την Μπάρτσα του Τσάρλι Ρεσάτς. Ο «Ρίμπο» είχε μπει μάλιστα ως αλλαγή στο 57’ αντί του Φάμπιο Ρόσενμπαχ, με την Μπάρτσα να παίζει τότε με Σαβιόλα, Κλάιφερτ, Οφερμαρς, Κόκο, Αντερσον, Πουγιόλ και τον γκαφατζή Μπονάνο κάτω από τα γκολπόστ. Εκτοτε, 17-5-0 σε όλες διοργανώσεις, επιμέρους 14-3-0 στο πρωτάθλημα. Ως το περσινό 1-1 είχαν προηγηθεί 14 σερί καταλανικές νίκες. Συνολικά: 61-10-17 στη Βαρκελώνη για το πρωτάθλημα.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024