Ο φούντος στα χρόνια της επιπολαιότητας (vol. 15)

Γράφει ο Παύλος Σφέτσας p.sfetsas@stereanews.gr – Κάποτε στη χώρα αυτή, Θυμόσοφε, άνθιζαν οι τέχνες και τα γράμματα… Πάμπολλοι οι ποιητές κι οι συγγραφείς, μυριάδες οι στιχουργοί! Πλέον υπάρχει η τάση να έχουμε τον ξεχωριστό… Η εθνική σταρ, η εθνική παρουσιάστρια, για να φτάσουμε στην εθνκή διοργανώτρια πανηγυριών! – Μια τζούρα από την αίγλη της πήραμε […]

28 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Γράφει ο Παύλος Σφέτσας

p.sfetsas@stereanews.gr

– Κάποτε στη χώρα αυτή, Θυμόσοφε, άνθιζαν οι τέχνες και τα γράμματα… Πάμπολλοι οι ποιητές κι οι συγγραφείς, μυριάδες οι στιχουργοί! Πλέον υπάρχει η τάση να έχουμε τον ξεχωριστό… Η εθνική σταρ, η εθνική παρουσιάστρια, για να φτάσουμε στην εθνκή διοργανώτρια πανηγυριών!

– Μια τζούρα από την αίγλη της πήραμε κι εμείς στη Λαμία, όπου είχαμε την ευτυχία να την υποδεχτούμε! Ήρθε η Γιάννα μετά φανών και λαμπάδων! Και πως ήρθε; Με αρκετή καθυστέρηση!

– Πριν κάποια χρόνια μόνο στα ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ επιτρέπονταν οι καθυστερήσεις… Ήταν η εκδήλωση στις 18:00; Πήγαινες στις 18:30, γνωρίζοντας ότι θα ξεκινήσει κατά τις 18:45… Κάπως έτσι καθιερώθηκε η «ώρα ΠΑΣΟΚ»! Η κυρία Γιάννα ξεπέρασε τη μια ώρα καθυστέρηση, γιατί έπρεπε να απασχοληθούμε μόνο μ’ αυτή, δεν υπάρχει επικαιρότητα και άλλα ρεπορτάζ… Κι απ’ ό,τι φαίνεται το πήρανε σκοινί κορδώνι, αφού πρόσφατα κι η Δόμνα Μιχαηλίδου μια ώρα άργησε! Μεγάλη η χάρη τους! Για καθίστε καλά…

– Ο Δήμαρχος, πάντως, θα μετακομίσει το γραφείο του στο Δημαρχείο, για λόγους εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος, και καλά θα κάνει! Έπρεπε όμως να είχε ήδη μετακομίσει για να μπει η κυρία Γιάννα σ’ αυτό το νέο γραφείο, η επίπλωση του οποίου θα στοιχίσει 20.889,04 ευρώ, όπως διαβάζουμε στη Διαύγεια! Λογικό ακούγεται, αφού περιλαμβάνονται στην τιμή και τα έπιπλα των συνεργατών του… Έπρεπε τουλάχιστον να δει τις κουρτίνες, που θα στοιχίσουν 3.155,80 ευρώ!

– Και μην είστε κουτά και μη βιάζεστε για τη Λαμία… Για το «Αντώνης Τρίτσης» ανακοινώθηκαν τα μικρότερα και τα μεγάλα έργα, όχι τα πελώρια, τα υπερμεγέθη!

– Παρακολουθώ πολλά σχόλια πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα από διάφορους Δήμους στη Φθιώτιδα, σχετικά με τα αδέσποτα, την περισυλλογή τους και τις φόλες… Επειδή το έχω ψάξει κάπως το θέμα, σας αναφέρω ότι υπάρχει Δήμος στη Φθιώτιδα που θέλησε να φτιάξει έναν χώρο φιλοξενίας σε οικόπεδό του και τον σταμάτησε ο Εισαγγελέας, γιατί το απαγορεύει ο νόμος!

– Η αλήθεια είναι πως υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι οι Δήμοι! Η ουσία όμως είναι ότι η κεντρική εξουσία τους παραχώρησε την αρμοδιότητα, αλλά όχι και τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ανταπεξέλθουν! Η εξάλειψή τους, στην κατεύθυνση να φιλοξενούνται κάπου και να έχουν μια όμορφη διαβίωση, έγκειται στις στειρώσεις… Πως λοιπόν να τα στειρώσουν οι Δήμοι και που να τα φιλοξενήσουν; Κάπως έτσι μένουν στον δρόμο, αναπαράγονται και οι σκατόψυχοι τα σκοτώνουν με φόλες!

– Την αστυνομική βία να την καταδικάζετε όταν τη χρησιμοποιούν κι οι Πρωθυπουργοί εναντίον των Ελλήνων, όχι για τον Αμερικανό Πρόεδρο μόνο! Οι ίδιοι που κράζετε στις τηλεοράσεις, τσιμουδιά δε βγάλατε όταν οι προηγούμενοι Πρόεδροι αιματοκυλούσαν τον πλανήτη…

– Τι πολιτισμένος κόσμος, Θυμόσοφε… Διανύουμε το 2020 και μιλάμε ακόμη για διακρίσεις μεταξύ μαύρων και λευκών! Θα μου πεις εδώ ακόμη λιποθυμούν παιδιά απ’ την πείνα… Άδικο έχεις;

– Συγχαρητήρια τόσο στους συντελεστές, την διευθύντρια και την καθηγήτρια, όσο και στους ίδιους τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας για την βράβευσή τους! Ακόμη πιο πολλά μπράβο αξίζουν για τη δράση τους να δέσουν οι μαθητές τα μάτια και να ζήσουν την εμπειρία ενός τυφλού μαθητή για δύο ώρες! Δράση ευαισθητοποίησης, δράση – μάθημα ζωής!

– Για να σταματήσει επιτέλους και το παραμύθι για τους νέους μας, ότι κάθονται πάνω από ένα κινητό! Και ποιοι πιπιλάνε αυτή την καραμέλα; Οι γονείς κι οι παππούδες τους, που ανάθεμα αν έχουν δει ποτέ στον δρόμο ράμπα ΑμεΑ και να τη σεβαστούν! Που δεν σκέφτηκαν ποτέ να μπουν στη θέση αυτών των ανθρώπων, όπως έπραξαν αυτά τα παιδιά! Που αναρτούν στα facebook τους, πως αυτοί μεγάλωσαν με τις ώρες έξω παίζοντας, όταν οι νέοι μας κλείστηκαν -χωρίς να βγάλουν άχνα- στο σπίτι για δυο μήνες!

– Σημαντικότατη η υπογραφή που μπήκε στη Γ.Γ. Αθλητισμού, για να γίνει το Καρπενήσι «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο»! Παραδίπλα, όμως στα Άγραφα, χάνονται ακόμη ζωές από τις καθυστερήσεις μεταφοράς ασθενών κι αυτό είναι ντροπή και θυμίζει στον Θυμόσοφο, που ξεχνά γρήγορα, ότι ζούμε ακόμη στην εποχή του Μαυρογυαλούρου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024