Α. Τσίπρας σε Οικονομικό Φόρουμ: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε σε πέντε μήνες ότι κερδίσαμε σε πέντε χρόνια»

Στην δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου, εξαπέλυσε επίθεση προς των πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε την ανεργία στο 17% και τώρα κινδυνεύει να πάει ξανά στο 26%. Παράλληλα προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση θα […]

10 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Στην δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου, εξαπέλυσε επίθεση προς των πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε την ανεργία στο 17% και τώρα κινδυνεύει να πάει ξανά στο 26%. Παράλληλα προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να πάρει μέτρα το 2021 ή το 2022 που θα είχαν αποφευχθεί, αν δεν είχε προκαλέσει με την πολιτική της ύφεση πριν τον κορωνοϊό και αν είχε πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για την στήριξη της οικονομίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι οι πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας θα ήταν απαγορευτικές και σε ερώτηση για το αν θα έπαιρνε τα χρήματα του ESM, απάντησε ότι «θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός και θα εξαρτιόταν από τον στόχο για την αξιοποίησή τους και αν δεν συνοδευόταν με μνημονιακούς όρους».

«Έχω μία τυπική σχέση» με τον Κ. Μητσοτάκη επισήμανε σε ερώτηση της Όλγας Τρέμης, ενώ σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που έκανε αντιπολίτευση το 2010 – 2012, ενηλικιώθηκε σε δύσκολες συνθήκες και σήμερα καταλαμβάνει έναν χώρο από το κέντρο και προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Είναι ένα άλλο κόμμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ…Φυσικά υπάρχουν προβλήματα και εμμονές…Ωστόσο διακρίνω ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στρατηγικές ιδεολογικές διαφωνίες…Υπάρχει μία αγωνία για το τι θα φέρει ο μετασχηματισμός που είναι σε εξέλιξη. Σε όλα τα μεγάλα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές φωνές, είναι πολυσυλλεκτικά». Τέλος προέβλεψε ότι σε δύο χρόνια θα έχει αναδιαταχθεί η εσωκομματική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο πρόσθεσε ότι «Είναι ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να αποκτήσει ένα σύγχρονο μεγάλο κόμμα της αριστεράς».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024