Εορτασμός της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, εορτάστηκε η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως σε όλόκληρη την Εκκλησία του Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή αυτή, 7 Ιουνίου 2020 το πρωί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό […]

9 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, εορτάστηκε η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως σε όλόκληρη την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή αυτή, 7 Ιουνίου 2020 το πρωί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού-Ιεροκήρυκος, Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη – Προϊσταμένου  του Ι. Ναού, των Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Ευαγγέλου Γαλάνη και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον τελεσθέντα Εσπερινό της Γονυκλισίας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Γερογιάννης με τον περί αυτόν χορό Ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε πριν την Απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Αγίου Πνεύματος και πώς Αυτό αποκαλύπτεται και τελειοποιεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά, μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των FM και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.imchalkidos.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024