Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Εύβοια το βράδυ της Κυριακής

Ισχυρή ήταν η χθεσινοβραδινή καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Εύβοια, με τις έντονες αστραπές και κεραυνούς να κάνουν τη “νύχτα μέρα” στο νομό. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Ανθηδώνας στη Χαλκίδα, όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ, αλλά και στο χωριό Ανθηδώνα (πρώην Λουκίσια). Με ανακοίνωσή του ο Δήμος ενημέρωσε […]

22 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Ισχυρή ήταν η χθεσινοβραδινή καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Εύβοια, με τις έντονες αστραπές και κεραυνούς να κάνουν τη “νύχτα μέρα” στο νομό.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Ανθηδώνας στη Χαλκίδα, όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ, αλλά και στο χωριό Ανθηδώνα (πρώην Λουκίσια). Με ανακοίνωσή του ο Δήμος ενημέρωσε σήμερα το πρωί, πως η βλάβη που προέκυψε από την πτώση κεραυνού, αποκαταστάθηκε πλήρως.

Παράλληλα, έξι οχήματα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από τα Ψαχνά και τα Χαλκίδα βρέθηκαν σε σημεία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όπου λόγω του μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών εκκενώσεων ξέσπασαν εστίες φωτιάς στην κορυφή του Καντηλίου, σε περιοχή της Νεροτριβιάς αλλά και στη Μακρυκάπα.

«Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της βροχής η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο», δήλωσε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, με την ΕΜΥ να εφιστά την προσοχή στους πολίτες κυρίως για της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/3020680131319569

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024