Νέο χρυσό βραβείο για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στα Tourism Awards 2020

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Sustainability των Tourism Awards 2020 για την πρώτη σε ολόκληρη την επικράτεια τοποθέτηση και λειτουργία συμπιεστή ανακυκλώσιμων υλικών σε τουριστικό λιμάνι. H νέα χρυσή διάκριση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου έρχεται να επιβραβεύσει την περιβαλλοντική μέριμνα που έχει αναληφθεί στο Λιμένα και στο τουριστικό του καταφύγιο, που […]

10 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Sustainability των Tourism Awards 2020 για την πρώτη σε ολόκληρη την επικράτεια τοποθέτηση και λειτουργία συμπιεστή ανακυκλώσιμων υλικών σε τουριστικό λιμάνι.

H νέα χρυσή διάκριση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου έρχεται να επιβραβεύσει την περιβαλλοντική μέριμνα που έχει αναληφθεί στο Λιμένα και στο τουριστικό του καταφύγιο, που αν και μικρό, εφαρμόζει στην πράξη πολιτικές σεβασμού του περιβάλλοντος.

Η χρυσή βράβευση απονεμήθηκε στο Λ.Τ Σκύρου στην κατηγορία – Sustainability/ Πρωτοβουλίες του στην προστασία του περιβάλλοντος -Ευαισθητοποίηση κοινού/ Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεικτών.

“Η υλοποιημένη περιβαλλοντική ευαισθησία και στην προκειμένη περίπτωση, της επί τόπου συμπίεσης των συσκευασιών, «ανακυκλώνει» όχι μόνο τα υλικά τα οποία αναπαράγονται αλλά και τους επισκέπτες μας οι οποίοι πολλαπλασιάζονται και επιστρέφουν στο λιμάνι της Λιναριάς, αλλά και σε κάθε τόπο στον οποίο η περιβαλλοντική προστασία γίνεται πράξη. Ο βιώσιμος τουρισμός πρέπει να αποτυπώνει στη μνήμη του επισκέπτη μια καθαρή εικόνα, ένα καθαρό και φροντισμένο τόπο, ποιοτικές υπηρεσίες, αγνά προϊόντα και πάνω απ όλα την αίσθηση της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης που θα είναι χειροπιαστή, μέσα από πρακτικές της καθημερινότητας που θα τροφοδοτούν με ελπίδα το αύριο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το «Skyros Project» κατέχουν 24 Εθνικά και Διεθνή βραβεία!

(1) Παγκόσμιο πρώτο βραβείο (Παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, Μαρακές 2016), (2) Ευρωπαϊκά  πρώτα βραβεία (Ευρωπαϊκή ημέρα περιβάλλοντος 2018- 2019) &:

  • Τουρισμός:  (5) Χρυσά & (2) Αργυρά, Βραβεία Τουρισμού
  • Περιβάλλον: (2) Χρυσά, (1) Αργυρό, (1) Τιμητικό, Βραβεία Περιβάλλοντος
  • Εκπαίδευση: (1) Χρυσό βραβείο Εκπαίδευσης
  • Γαλάζιες Σημαίες: (3) Γαλάζιες Σημαίες (2018-2019-2020)
  • Εγκαταστάσεις: (1) Tιμητικό βραβείο
  • Οικόπολις (Περιβάλλον) : (3) Βραβεύσεις (2026-2017-2019)
  • Βραβείο Υπουργείου Περιβάλλοντος της Κύπρου (2017)
  • Βραβεία BRAVO 2019 (1)
  • Κλίμα: (1o) Παγκόσμιο Βραβείο κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, (Μαρακές 2016)
  • Ευρωπαϊκό Βραβείο ημέρας Περιβάλλοντος: (2) πρώτα Βραβεία (2018)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024