Παράδοση Προστατευτικών Ασπίδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στον Δήμο Λοκρών

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ, παραδόθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον Δήμο αξιόλογος αριθμός ατομικών προστατευτικών ασπίδων, οι οποίες κατασκευάσθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατων (3D) εκτυπωτών χαμηλού κόστους από εθελοντική ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και υποψήφιων διδακτόρων, όπως και λοιπών εθελοντών του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής […]

12 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ, παραδόθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον Δήμο αξιόλογος αριθμός ατομικών προστατευτικών ασπίδων, οι οποίες κατασκευάσθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατων (3D) εκτυπωτών χαμηλού κόστους από εθελοντική ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και υποψήφιων διδακτόρων, όπως και λοιπών εθελοντών του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η παράδοση έγινε εκ μέρους του Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, από τον Καθηγητή του Ιδρύματος, Θεόδωρο Γκανέτσο, στον κ. Ζεκεντέ, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάιτας Γιαννοπούλουμ και των Αντιδημάρχων, Νικόλαου Ανεστάκου, Αντώνιου Καραμίντζιου, Κωνσταντίνου Σούλια και Παναγιώτη Καπουκίνη.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «η συνεργασία αυτή σας τιμά ιδιαιτέρως ως επιστήμονες και ως ανθρώπους και θα είναι πολύτιμη σε αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε εξαιτίας του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων του στη ζωή όλων μας. Πρόθεση μας είναι να διαθέσουμε τις ασπίδες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, στους ιδιώτες ιατρούς και οδοντιάτρους της περιοχής, καθώς και σε εργαζομένους του Δήμου Λοκρών που εργάζονται ενάντια στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού». Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την πρόθεση για ενίσχυση της προϋπάρχουσας ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συντελεστές της παραγωγής ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Νάσεμπ, Αντώνης Αγγελόπουλος, Χριστιάννα Ανδρουλάκη με συντονιστές τους Καθηγητές Θεόδωρο Γκανέτσο και Δημήτριο Πυρομάλλη και με καθοριστική συμβολή του Αντιπρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Καλδέλλη. Ανάλογη προσφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει προηγηθεί στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αιγινήτειο και το Αρεταίειο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με συντονιστή τον Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγέωργα και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με συντονιστή τον Καθηγητή Θεόδωρο Γκανέτσο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024