Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 16:00, το μεσημέρι, στο ύψος της διασταύρωσης Μαρτίνου Φθιώτιδας. Σύμφωνα, με πληροφορίες η φωτιά κατακλύζει το χώρο, στην περιοχή του Μαρτίνου και ακόμη και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την εθνική οδό, σε ξερά χόρτα και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες. Στο σημείο υπάρχει μεγάλη […]

19 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 16:00, το μεσημέρι, στο ύψος της διασταύρωσης Μαρτίνου Φθιώτιδας.

Σύμφωνα, με πληροφορίες η φωτιά κατακλύζει το χώρο, στην περιοχή του Μαρτίνου και ακόμη και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την εθνική οδό, σε ξερά χόρτα και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Στο σημείο υπάρχει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από τα κοντινά κλιμάκια και την Π.Υ. Λαμίας, ενώ ενεργούν και τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Σύμφωνα, με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά τώρα καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρι και πεύκα.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο πύρινο μέτωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό, προς το παρόν  δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς και στο σημείο και επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχημάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Νέα Εθνική οδό και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του Κάστρου.

Κάτοικοι, τοπικοί φορείς και η Πολιτική Προστασία, βρίσκονται στο σημείο δίνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους, τη δική τους μάχη με τις πύρινες φλόγες που συνεχίζουν να καίνε ό,τι βρίσκεται στο “πέρασμά” τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024