Σύλληψη τριών ανδρών στη Χαλκίδα για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής, την Τρίτη 23 Ιουνίου το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός καταστήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξωθεν του καταστήματος, […]

25 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής, την Τρίτη 23 Ιουνίου το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός καταστήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξωθεν του καταστήματος, που χρησιμοποιούσαν δύο από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 213 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 11 κιλών & 190 γραμμαρίων, καθώς και 802 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.

Τα καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τα προαναφερόμενα οχήματα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024