Θετική η ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αίτημά για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Ο βουλευτής Βοιωτίας, του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού την 19η Μαΐου 2020, ζητούσε την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων. Ωστόσο, είχε τονίσει ότι η απαραίτητη υποχρεωτική αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, λόγω πανδημίας μαζί με την ακύρωση των αθλητικών διοργανώσεων […]

18 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Ο βουλευτής Βοιωτίας, του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού την 19η Μαΐου 2020, ζητούσε την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Ωστόσο, είχε τονίσει ότι η απαραίτητη υποχρεωτική αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, λόγω πανδημίας μαζί με την ακύρωση των αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων, δυστυχώς έχουν φέρει σε δεινή θέση τα αθλητικά σωματεία όλης της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του νομού Βοιωτίας. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι, αν και συμπεριελήφθησαν στους ΚΑΔ και μολονότι είχαν υποβληθεί αιτήσεις, δεν έχει κατατεθεί καμία επιδότηση στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Βοιωτίας ενώ η βιωσιμότητα του ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, εξαρτάται πλέον άμεσα από την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Πολιτεία.

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασαν χθες την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, τα οποία επλήγησαν από τις συνέπειες του κορωνοϊού με το ποσό των 12.000.000 ευρώ.

Με αυτή την αφορμή, ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε: 

«Είμαστε ικανοποιημένοι μεν, διότι η Κυβέρνηση αποδέχθηκε την δια της κοινοβουλευτικής οδού, παρότρυνσή μας, προβληματιζόμαστε δε για την επάρκεια κάλυψης όλων των σωματείων από το ύψος της προοριζόμενης επιχορήγησης.

Αναμένουμε η υλοποίησή της να γίνει μέσα από διαδικασίες διαφάνειας και λαμβάνοντας υπόψη αντικειμενικά κριτήρια, που αφορούν τη δυναμικότητα και τα αγωνιστικά των τελευταίων ετών.

Είναι λίαν κρίσιμο, για τα σωματεία της περιφέρειας και μάλιστα αυτά εκτός αστικών κέντρων, να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ως προς το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης και για δημογραφικούς λόγους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024