Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Το Επιμελητήριο στην εν λόγω επιστολή αναφέρει : «Οι ζημίες που υπέστη η επιχειρηματικότητα από την εξάπλωση του κορονοϊού και από τις επιπτώσεις αυτής στην οικονομία, μετά και την ορθή επιβολή μέτρων για την προστασία της […]

2 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Το Επιμελητήριο στην εν λόγω επιστολή αναφέρει :

«Οι ζημίες που υπέστη η επιχειρηματικότητα από την εξάπλωση του κορονοϊού και από τις επιπτώσεις αυτής στην οικονομία, μετά και την ορθή επιβολή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ήδη ορατές και εξαιρετικά δυσμενείς.

Ήδη στον Νομό μας έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς οι οικονομικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της Οικονομίας, με αποκορύφωμα στον Τουρισμό, τομέα όπου η άρση των μέτρων ξεκίνησε αργότερα από άλλους κλάδους με το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων στις 1/6/2020, ενώ όπως προβλέπεται το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15/6/2020.

Ο εν λόγω σχεδιασμός που προβλέπει το άνοιγμα των καταλυμάτων 2 εβδομάδες αργότερα από τις Ξενοδοχειακές μονάδες, πλήττει κυριολεκτικά το νομό μας, ο οποίος προσδοκά την στήριξη της τοπικής οικονομίας, πρωτίστως από τον τουρισμό και δη από την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία υπηρεσιών του προέρχεται από τα καταλύματα, μη υπάρχοντος στο νομό καθόλου ικανός αριθμός Ξενοδοχειακών μονάδων.

Θα παρακαλούσαμε  – ως επειγόντος απαραίτητο – να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα ώστε η άρση των μέτρων για τα καταλύματα να γίνει άμεσα, αν είναι δυνατόν την αυριανή ημέρα.

Σε αντίθετή περίπτωση το νησί μας τουριστικά, θα υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες, έχοντας ήδη εξαντλήσει κάθε περιθώριο επιχειρηματικών αντοχών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024