Σάββατο, Οκτώβριος 31

Η παράκαμψη Ψαχνών στα 6 δημόσια έργα με διαδικασίες fast track

0

Στα έργα που θα υπαχθούν στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων εντάσσεται το έργο της παράκαμψης Ψαχνών, όπως αποφασίστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο με εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Τα έξι δημόσια έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες, προκειμένου να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του μεγάλου δακτυλίου της πόλης  των Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – κόμβος Βογιάνου), την αναβάθμιση της Ανατολικής εισόδου Δράμας με κατασκευή ανισόπεδης διάβασης στη θέση της σιδηροδρομικής γραμμής και η παράκαμψη της πόλεως της Καρδίτσας, την κατασκευή του οδικού άξονα της Επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας, τη βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνσης της Αθηνών-Θηβών στο τμήμα Μάνδρας -Οινόης και τον οδικός άξονας παράκαμψης Ψαχνών.

Με την εφαρμογή των διατάξεων των γρήγορων απαλλοτριώσεων, στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι επιτυγχάνονται μια σειρά από πλεονεκτήματα για τα έργα. Μεταξύ αυτών είναι η πραγματοποίηση εργασιών πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης, καθώς με την απόφαση του δικαστηρίου διατάσσεται η αποβολή του ιδιοκτήτη από το ακίνητο και η άμεση παράδοσή του. Επίσης, προφυλάσσονται οι περιουσίες που απαλλοτριώνονται, αφού κατά την προσωρινή κατάληψη, καταβάλλεται εύλογο τμήμα της αποζημίωσης, που υπερβαίνει το 70%, και υποχρεώνεται το Δημόσιο εντός 1 μηνός να καταθέσει αίτηση προσωρινού ή οριστικού καθορισμού της αποζημίωσης, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.

Τα παραπάνω έργα προστίθενται στην λίστα με τα έργα διαχείρισης αποβλήτων σε όλη τη χώρα και το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, συνολικού ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση