Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια

Του Δημήτρη Μήτρου   Αντιφατικές εικόνες βρήκαν ντόπιοι κι επισκέπτες (Έλληνες και Βαλκάνιοι), που έσπευσαν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής Αιδηψού, για λίγη δροσιά, απ’ το υγρό στοιχείο. Η απειλή των ελέγχων στις οργανωμένες παραλίες της, έχει οδηγήσει τα πράγματα στο καλύτερο, απ’ ότι όταν ξεκίνησε η λειτουργία αυτών. Αντίθετα στις ελεύθερες παραλίες, […]

2 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Του Δημήτρη Μήτρου

 

  • Αντιφατικές εικόνες βρήκαν ντόπιοι κι επισκέπτες (Έλληνες και Βαλκάνιοι), που έσπευσαν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής Αιδηψού, για λίγη δροσιά, απ’ το υγρό στοιχείο. Η απειλή των ελέγχων στις οργανωμένες παραλίες της, έχει οδηγήσει τα πράγματα στο καλύτερο, απ’ ότι όταν ξεκίνησε η λειτουργία αυτών. Αντίθετα στις ελεύθερες παραλίες, τίποτε δεν έχει σχέση με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, από τους αρμοδίους και έχουν ανακοινωθεί. Ο φόβος λοιπόν των υψηλών προστίμων, έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες, σε όλο το μήκος του Όρμου των Γιάλτρων κι όχι μόνο, να διατηρούν λογικές αποστάσεις και για να μη μακρηγορούμε, στο σύνολο του, το πρωτόκολλο υγιεινής. Τα ίδια μέτρα όμως για τις ελεύθερες παραλίες, επαναλαμβάνω, αποτελούν «ΚΕΝΟ γράμμα».
  • Μπορεί για κάποιους διακοπές να μην υφίστανται, αν δεν πατήσουν το πόδι τους σε κάποιο νησί, του Αιγαίου ή του Ιονίου, γιατί πρέπει να χωθούν στο πολύχρωμο πλήθος, ελπίζοντας να κάνουν την πολύποθη γνωριμία των ονείρων τους, όμως με τον κορωνοϊό τα πράγματα αλλάζουν. Οι διακοπές στο βουνό αποτελούν επιτακτική ανάγκη για τους περισσότερους, καθώς απόλυτο ζητούμενο τώρα, στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε είναι η απομόνωση και ευεξία σε επαφή με τη φύση, με την περιήγηση και χαλάρωση να περιλαμβάνουν «τις βουτιές» στη χλωρίδα. Το τμήμα βέβαια της Βόρειας Εύβοιας μπορεί να είναι νησιωτικό, όμως συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό, σε πολύ μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα ένα «πακέτο», που χαρακτηρίζεται από δροσιά, πράσινο, καλές τιμές κι εναλλακτικές δραστηριότητες. Κι επειδή δεν ξέρουν πόσο θα κρατήσει η πανδημία, οι 2 Δήμοι της Βόρειας Εύβοιας θα πρέπει να σταθούν δίπλα σε χώρους, με τα προαναφερθέντα στοιχεία. Η ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας, αυτή του Αρτεμισίου, της Λίμνης, των Ροβιών, του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, όπως και Πηλίου.
  • Βλαχιάς, με τα βουνά Πυξαριάς, Ξηρόν, Καβαλάρης, Τελέθριον, Καντήλι και Λιχάς, όλες μας βοηθούν να αλλάξουμε συνήθειες.
  • Τελικά ποια είναι καλύτερα τα μπαλώματα ή οι λακκούβες, στους δρόμους;  Γιατί τις λακκούβες αν γνωρίζεις το χώρο και βέβαια ότι είναι ο εχθρός των αναρτήσεων του αυτοκινήτου, τις αντιμετωπίζεις κόβοντας ταχύτητα ή κάνοντας ζικ – ζακ, χωρίς ασφαλώς τα τελευταία να αποκλείουν κινδύνους και κινδύνους. Τα μπαλώματα όμως θεωρείς ότι έλυσαν το πρόβλημα, ενώ δεν έχει γίνει πριν την ασφαλτόστρωση η απαραίτητη προεργασία, είναι σίγουρα μια κρυφή παγίδα, ακόμη και θανάτου, για τον κάθε εποχούμενο. Θα μου πείτε η Βόρεια Εύβοια, στους δύο Δήμους της, διαθέτει και τα δύο άφθονα, όμως εμείς θα μείνουμε σ’ αυτό το ρεπορτάζ στα μπαλώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οδικό τμήμα «Λουτρόπολη – Αιδηψός», με τη δεξιά πλευρά του δρόμου γεμάτη από φθαρμένες επιδιορθώσεις, όπου ουαί κι αλίμονο, αν ξεπεράσεις τα 40 χλμ, για εσένα και το αυτοκίνητο σου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024