Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τα έργα στο Ελληνικό

0

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάσθηκε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί η έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο χώρος του Ελληνικού φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης και σηματοδοτεί μία νέα μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια στο Ελληνικό

«Θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μία κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρώτη φάση του έργου αφορά στον καθαρισμό του χώρου και στις κατεδαφίσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει κι αναμένεται να πάρουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα σύμφωνα με το πλάνο, θα αναγερθεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 2. Juli 2020

Το Ελληνικό σε αριθμούς:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων
  • Περιλαμβάνει 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του
Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση