Παρέμβαση Κοτρωνιά για καταφύγια ζώων και αγριόχοιρους

0

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  την άγρια πανίδα της χώρας, μίλησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιώργος Κοτρωνιάς.

Ο Βουλευτής στο πρώτο μέρος της συζήτησης μετέφερε την εμπειρία του, ως Δήμαρχος, στο θέμα της κατασκευής και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων και στο δεύτερο μέρος έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργούνται, αναφέροντας την πρότασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν, εκτός των άλλων και από τους κ.κ. Σωκράτη Περδικάρη, Προϊστάμενο του Τμήματος Παθολογίας Πτηνών, Ζωϊκών Υδρόβιων Οργανισμών, Μελισσών και Λοιπών Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Νικόλαο Μπόκαρη, Τμηματάρχη του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίοι, όσον αφορά το ζήτημα των αγριόχοιρων  ανέφεραν ότι, ήδη το Υπουργείο  προχώρησε σε ρυθμίσεις έτσι ώστε:

α) η κάρπωση των ζώων να μην έχει περιοριστικό αριθμό και

β) κατ’ εφαρμογή υφιστάμενου νόμου σε σημεία γύρω από κατοικημένες περιοχές να επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου και πέραν της τακτικής κυνηγετικής περιόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω παραμένει επίκαιρη η ερώτηση του κ. Κοτρωνιά, ο οποίος ζητά επέκταση της κυνηγετικής περιόδου για τους αγριόχοιρους.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση