Λήξη Συναγερμού της πυρκαγιάς στον Θεολόγο/ Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ρεπορτάζ: Σταματία Παπαμάρκου και Γιάννης Ανυφαντής   Λήξη Συναγερμού για την πυρκαγιά που έκανε την “εμφάνισή” της περίπου στις 3 μ.μ. το μεσημέρι σε δασική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Προσκυνάς και Θεολόγος. Πριν από λίγο στο σημείο έσπευσε και ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, κάνοντας τη δική του αυτοψία και επισήμανε πως στην περιοχή θα παραμείνουν […]

16 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Ρεπορτάζ: Σταματία Παπαμάρκου και Γιάννης Ανυφαντής

 

Λήξη Συναγερμού για την πυρκαγιά που έκανε την “εμφάνισή” της περίπου στις 3 μ.μ. το μεσημέρι σε δασική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Προσκυνάς και Θεολόγος. Πριν από λίγο στο σημείο έσπευσε και ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, κάνοντας τη δική του αυτοψία και επισήμανε πως στην περιοχή θα παραμείνουν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Καρακάντζας, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς θα παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή επανήλθε. Για το σβήσιμο της  φωτιάς χρειάστηκαν 40 πυροσβέστες, 13 οχήματα της πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 Ε/Π και 4 Α/Φ.

Μιλώντας στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών Παναγιώτης Καμπουρίδης τόνισε ότι «μας ειδοποίησαν πριν από μία ώρα ότι υπάρχει φωτιά στον Θεολόγο. Ερχόμενοι εδώ είδαμε αυτή την κατάσταση. Προφανώς έχει πάρει φωτιά από κάποια κολόνα της ΔΕΗ. Η περιοχή είναι δύσβατη, είναι πευκόφυτη. Περιμένουμε εναέρια μέσα. Προς το παρόν η φωτιά είναι ελεγχόμενη».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών Παναγιώτης Καμπουρίδης

Στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Αστυνομίας Αταλάντης συνδράμουν στην οργάνωση του έργου κατάσβεσης.

https://www.facebook.com/sarantisstath.stathoulopoulos/videos/1166312490406524/

Μιλώντας στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος Μαλεσίνας Αντώνης Καραμίντζιος, που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε: «Είμαστε στην περιοχή της Μανίτσας στο Θεολόγο που έχει πάρει φωτιά αριστερά έτσι όπως βγαίνουμε αριστερά. Τώρα προσπαθούμε με διάφορα μέσα, την πυροσβεστική και τρακτέρ να μην περάσει η φωτιά από τη μεριά του Θεολόγου, γιατί αν πάει προς τα εκεί θα γίνει χαμός. Θα έχουμε προβλήματα τρομερά. Μέχρι στιγμής είναι υπό έλεγχο. Τα αεροπλάνα έχουν ρίξει υγρό για την επιβράδυνση της φωτιάς και περιμένουμε και άλλα πυροσβεστικά αεροπλάνα”. “Θα ήθελα να προσθέσω πώς τα αίτια της πυρκαγιάς δεν τα γνωρίζουμε ακόμη αλλά ευτυχώς έληξε με επιτυχία και επίσης ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους όσους βοήθησαν”.

Ο αντιδήμαρχος Μαλεσίνας Αντώνης Καραμίντζιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024