Παπαπέτρου : Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο Νικόλαος Παπαπέτρου, στέλεχος του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mytilineos, δήλωσε ότι ο ιός έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το μέλλον οι επενδυτές καθώς η ζήτηση για συμβατική ενέργεια καταρρακώθηκε και αντικαταστάθηκε με ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο των ΑΠΕ. Σε γενικές γραμμές, η πανδημία του Covid-19 θα μπορούσε να οδηγήσει […]

21 Ιουλίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο Νικόλαος Παπαπέτρου, στέλεχος του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mytilineos, δήλωσε ότι ο ιός έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το μέλλον οι επενδυτές καθώς η ζήτηση για συμβατική ενέργεια καταρρακώθηκε και αντικαταστάθηκε με ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο των ΑΠΕ.

Σε γενικές γραμμές, η πανδημία του Covid-19 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη υλοποίηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς οι εταιρείες και τα κράτη εστιάζουν στην μετάβαση προς τις βιώσιμες λύσεις για τις οικονομίες τους.

“Παράλληλα το ιστορικό Green Deal της ΕΕ καταδεικνύει ότι υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ΑΠΕ και σε πολιτικό επίπεδο. Πλέον μετά τον ιό Covid 19 το ερώτημα δεν είναι εάν θα υπάρξει αποανθρακοποίηση αλλά το πόσο γρήγορα θα επέλθει”, δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Παπαπέτρου, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ EGN.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ήδη αυξανόμενη τάση που καταγράφεται τα τελευταία 4 χρόνια υπέρ των ΑΠΕ θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πολλά επιχειρηματικά μοντέλα για συγκεκριμένες βιομηχανίες θα καταστούν άνευ αντικειμένου. Οι οικονομίες πρέπει να αλλάξουν, μετά τον Covid 19 και από το 2021 και μετά θα δούμε αύξηση της τάσης για αποανθρακοποίηση, δήλωσε ο ceo της ΜΕΤΚΑ EGN.

Είναι προφανές ότι οι ΑΠΕ είναι μια βιομηχανία που θα είναι ισχυρή για τα επόμενα 20 με 30 έτη ανέφερε ο κ. Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι η αγορά θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συγκέντρωση με λιγότερους και μεγαλύτερους παίκτες στην αλυσίδα αξίας.

Ο ίδιος κατέληξε ότι στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid 19 υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών παγκοσμίως να επενδύσουν σε πάγια ΑΠΕ.

 

πληροφορίες: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024