Ι. Μπούγας: «Πρόσχημα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για να ματαιωθεί η σημερινή διαδικασία»

«Όταν ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα, πίστεψα ότι ήθελε να συμβάλει στην εθνική ενότητα. Όμως, πολύ γρήγορα προέκυψε ότι ήταν πρόσχημα για να ματαιωθεί η σημερινή διαδικασία», σχολίασε, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας. «Ο κ. Τσίπρας, αντί να μιλήσει για […]

22 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

«Όταν ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα, πίστεψα ότι ήθελε να συμβάλει στην εθνική ενότητα. Όμως, πολύ γρήγορα προέκυψε ότι ήταν πρόσχημα για να ματαιωθεί η σημερινή διαδικασία», σχολίασε, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να μιλήσει για τα γεγονότα, προσπάθησε να δώσει επιχειρήματα απολογίας στους βουλευτές του για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και συγκλόνισαν το πανελλήνιο, διότι πλήττουν ευθέως το πολίτευμα και τη δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Μπούγας και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός, για την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, ενημερώνει διαρκώς τις πολιτικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό, τα διεθνή φόρα. Χθες, ο πρωθυπουργός επέστρεψε μετά από μια μεγάλη διπλωματική μάχη που είχε αποτέλεσμα μία τεράστια επιτυχία, που αποτελεί πολιτική, οικονομική και εθνική παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Αμέσως αντιμετωπίστηκε έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας. Αντί να αιφνιδιαστούμε, αιφνιδιάσαμε, όπως στον Έβρο, διότι ήμασταν απολύτως έτοιμοι».

«Φάνηκε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, «ότι έχουμε στιβαρή ηγεσία, έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με ακμαίο ηθικό, έχουμε ενωμένο τον ελληνικό λαό και έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Αυτές τις συμμαχίες αξιοποιούμε και βελτιώνουμε. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση, καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποτέ και για κανέναν λόγο».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στο διακύβευμα της σημερινής συζήτησης στη Βουλή. «Η εθνική ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού ενισχύεται όταν ο λόγος μας είναι ενωτικός και όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας και μάλιστα των πράξεων που έχουν συνέπειες για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Όταν εξηγούμε στον ελληνικό λαό πώς συνέβησαν στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις, πώς προέκυψαν όλες αυτές οι ευθύνες παρεμβάσεων της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία. Πώς είχαμε τόσα πολλά κρούσματα παρέλκυσης και προσπάθειας αποπροσανατολισμού από τον έλεγχο πολύ σοβαρών υποθέσεων. Εν τέλει όταν εξηγείται ποιος συντόνιζε όλα αυτά. Αυτό περιμένουμε από τους συναδέλφους και τον κ. Τσίπρα να πει. Να δώσει εξηγήσεις και να τονίσει ότι είμαστε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση ενός υπαρκτού εθνικού κινδύνου. Όσο δεν το κάνει, δεν ενισχύει αλλά υπονομεύει την ενότητα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024